Placeholder

Ham-kaasmousse in kleine pasteitjes

Wat eten we vandaag? Een bijzonder ontbijtgerechtje.

Wat eten we vandaag? Een bijzonder ontbijtgerechtje.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

50 g rauwe ham

100 g geraspte belegen kaas

50 g verse geitenkaas (op kamertemperatuur)

100 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)

1 dl slagroom

8 kleine pasteitjes·

Aan de slag!

*Snijd de ham in flinterdunne reepjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig *Klop met de mixer de belegen kaas, geitenkaas, roomkaas en slagroom tot een luchtige mousse *Houd 1 el hamreepjes achter en schep de rest door de kaasmousse *Breng de kaasmousse op smaak met peper *Vul de pasteitjes en garneer ze met de achtergehouden ham.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.