Placeholder

French coffee met kaneelroom en kletskoppen

Brrrr, wat een guur weer! Maak vanavond na het eten deze lekkere koffie met zelfgemaakte kletskoppen en je wordt weer warm van binnen!

Brrrr, wat een guur weer! Maak vanavond na het eten deze lekkere koffie met zelfgemaakte kletskoppen en je wordt weer warm van binnen!

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappen:

Voor de kletskoppen:

• 35 g boter, gesmolten

• 100 g lichtbruine basterdsuiker

• 50 g bloem

• mespunt kaneelpoeder

• 50 g amandelen, grof gehakt

Voor de koffie:

• 200 ml slagroom

• 1 el suiker

• 0,5 el kaneel

• 4 borrelglaasjes sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)

• 4 kopjes hete espresso

• 2 el lichtbruine basterdsuiker

• geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel (alleen het oranje)

• 4 kaneelstokjes

Extra: bakpapier.Verwarm de oven voor op 175°C.

Aan de slag!

* Roer voor de kletskoppen in een kom de boter en suiker door elkaar * Zeef de bloem erboven en voeg het kaneelpoeder en een mespunt zout toe * Meng alles goed * Roer er 1 el water en de amandelen door * Bekleed een bakplaat met bakpapier * Schep van het beslag kleine bergjes (ter grootte van grote knikkers) ver uit elkaar op de bakplaat * Druk de bergjes met de achterkant van een natgemaakte lepel een beetje plat * Bak de kletskoppen ca. 8 minuten tot ze lichtbruin zijn; let er goed op dat de randen niet zwart kleuren * Laat ze afkoelen op de bakplaat.

* Klop voor de French coffee de slagroom met de suiker en kaneel net niet helemaal stijf * Verwarm vier mooie glazen met heet water voor * Schenk in elk glas een borrelglaasje likeur * Schenk de espresso’s erop en dek af met een laag kaneelroom * Garneer met het sinaasappelraspsel en de kaneelstokjes.

Serveer met de kletskoppen.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Idee: Leg voor ‘gekrulde’ kletskoppen de koekjes als ze nog warm zijn op een fles of deegroller en laat ze zo afkoelen.

Recepten: Femke de Winter.  Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Ikea, Nijhof, Studio Bazar.