Placeholder

Te lekker: maak je eigen Licor 43 bon bons

Herinner jij je het recept voor de Licor43 ijsjes nog? Speciaal voor de feestdagen kun je deze bon bons maken. 

Herinner jij je het recept voor de Licor 43 ijsjes nog? Speciaal voor de feestdagen kun je deze bon bons maken.

Dit heb je nodig

– 35 g slagroom
– 35 g roomboter
– 340 g chocoade
– 40 ml Licor 43
– 3 el suiker
– Poedersuiker & cacaopoeder of gemalen koffie

Extra: ovenschaal en bakpapier

Aan de slag

Leg bakpapier in de ovenschaal. Kook de slagroom met 3 eetlepels suiker en laat afkoelen tot 30 graden. Smelt daarna 240 g chocolade au bain-marie tot 30 graden. Pas op dat je het niet laat koken. Meng de room door de chocolade. Roer de roomboter (op kamertemperatuur) door het gladde chocolademengsel. Giet dan de Licor43 door het mengsel. Laat het mengsel nu 24 uur opstijven in de ovenschaal. Snijd daarna in blokjes van 2 cm.

Rol voorzichtig balletjes van de blokjes chocolademengsel. Smelt opnieuw 100 g chocolade au bain-marie tot 30 graden en dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Rol de balletjes vervolgens door de poedersuiker, cacaopoeder of gemalen koffie.