Heerlijk bananenbrood!

Bananenbrood

Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.

Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.

Lunchgerecht voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel• bloem om te bestuiven
  • Belangrijk: cakeblik van 10 x 25 cm, mixer, staafmixer (eventueel).

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. 
  2. Vet het cakeblik in met boter en bestuif het blik dun met bloem.
  3. Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer.
  4. Klop in een kom de boter met de suiker luchtig.
  5. Voeg de eieren één voor één toe.
  6. Meng er de bananen, de kaneel en het meel luchtig door.
  7. Schep het beslag in de vorm.
  8. Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur gaar.
  9. Laat het brood afkoelen.
  10. Snijd het in plakken.

TIP: Lekker met geklopte slagroom.

Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bak je graag?

  • fb_100003476289800_bianca.semeijn
    fb_100003476289800_bianca.semeijn
    ik bak iedere week heerlijke taarten en dit recept lijkt mij ook heerlijk dus volgende week maar eens ff maken
    Beantwoorden
  • Anoniem
  • Anoniem
  • ge1960
    ge1960
    vooral als het wat nieuws is
    Beantwoorden
  • hesterm
    hesterm
    ik bak heel erg graag. maar nu heb ik een vraag. vorig jaar medio oktober stond er een recept van een griezel cake rol. ik wil dat nog een keer maken maar ben het recept kwijt. heeft er nog iemand dat recept. kan het nergens vinden op de site. alvast bedankt
    Beantwoorden
  • Anoniem
    Kim
    Het is echt heerlijk bananenbrood. Dit recept is een echte aanrader!!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen