Placeholder

Bakrecept: Dominiques red velvet cupcakes

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag: Dominiques red velvet cupcakes.

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag: Dominiques red velvet cupcakes.

Ingrediënten: 125 g gezeefde kristalbloem • 1/4 tl bakpoeder • 10 g ongezoet cacaopoeder • 57 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur (zacht!) • 150 g kristalsuiker • 1 ei • 1/2 tl vanille-extract • 120 ml karnemelk • 1 el vloeibare rode kleurstof (bij toko) • 1/2 tl witte azijn • 1/2 tl baking soda (bij toko)

Voor de frosting: 227 g Philadelphia roomkaas op kamertemperatuur • 1/2 tl Nielsen Massey vanille-extract • 60 g gezeefde suikerbakkerspoeder • 160 ml slagroom met minimaal 35% vet

Verwarm de oven voor tot 175ºC en doe 12 papieren cupcake-papiertjes in een cupcake-bakblik. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, een snufje zout en cacaopoeder. • Klop in een andere, grote kom met de mixer de roomboter in 1 à 2 minuten zacht. Voeg de suiker toe en klop zo’n 2 à 3 minuten tot het mengsel luchtig en licht van kleur is. Voeg het ei toe en klop tot het opgenomen is. Schraap steeds goed de zijkanten erbij. Voeg al kloppend het vanille-extract toe. • Meng de kleurstof door de karnemelk. Zet de mixer op langzaam en voeg aan de grote kom eenderde van het bloemmengsel toe, daarna de helft van de karnemelk, nog eenderde van de bloem, de rest van de karnemelk en eindig met de rest van de bloem. Vooral niet te lang doorkloppen! • Meng in een klein bekertje de azijn met de baking soda, laat even bruisen en meng snel door het beslag. Verdeel het beslag direct en snel over de cupcakevorm. • Bak de cupcakes zo’n 18-23 minuten of tot een cocktailprikker schoon uit het midden van een van de cupcakes komt. Laat 10 minuten in het blik afkoelen op een rooster buiten de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze opspuit. • Maak de frosting door de roomkaas in de kom van een staande mixer of met een handmixer te kloppen tot hij glad is. Voeg de vanille en suikerbakkerspoeder toe en klop glad. Gebruik de draadgarde van de mixer om langzaam de slagroom erbij te kloppen tot het dik genoeg is om een stevige toef te maken. Voeg eventueel meer suiker of slagroom toe om de juiste consistentie te krijgen. Gebruik een spuitzak en grote spuitmond (bijvoorbeeld Wilton 1M) om ze een mooie toef te geven.

Zo begon het… “Ik ben Amerikaanse; bakken zit in mijn genen. Toen ik twintig was, kwam ik naar Nederland. Het viel me al snel op dat er in ons dorp een tekort aan taartenbakkers was. Ik werkte als freelance vertaalster, maar besloot een carrièreswitch te maken.

Website: www.thelittlecakeshop