Placeholder

Zo maak je de mooiste foto’s voor je Instagram-account

Jaloersmakend gewoon, al die prachtige foto’s die sommige Instagrammers plaatsen. Met deze tips worden die van jou net zo mooi of nog mooier!

Jaloersmakend gewoon, al die prachtige foto’s die sommige Instagrammers plaatsen. Met deze tips worden die van jou net zo mooi of nog mooier!

Zorg voor eenheid

Als je al je foto’s op dezelfde manier en met eenzelfde filter bewerkt, krijg je een rustige feed die eenheid uitstraalt. Bedenk dus wat je wilt creëren met je Instagram-account. Wat is typisch jij? Ga je voor minimalistisch wit? Zet je al je planten en bloemen op de kiek? Ben je interieurlover en zet je je mooiste accessoires op Instagram? Of wordt het een stoere feed met donkere foto’s? Natuurlijk is Instagram voor de leuk, maar voor steeds meer mensen wordt het ook een visitekaartje. Behalve dat je foto’s in hetzelfde sfeertje kunt plaatsen, kun je ook voor eenheid zorgen door bijvoorbeeld na elke zeven foto’s een leuke quote te plaatsen.

Een bericht gedeeld door Vriendin (@vriendin_nl) op

Speel met je feed

Eenheid is goed, maar het is ook weleens leuk om een iets andere foto te plaatsen om je feed spannend te houden. Speel bijvoorbeeld met de witruimte: je hoeft niet standaard het vierkantje van Instagram te
vullen met een foto, laat er een wit randje om of maak een leuke collage met de app Photo Grid (gratis voor Android en iOS). Of draai je foto eens om! Dat maakt het een stuk interessanter om naar te kijken.

Lees ook: Volg deze inspirerende wereldreizigers op Instagram 

Gebruik daglicht 

‘Cleane’ foto’s worden enorm gewaardeerd op Instagram. Fotografeer dus het liefst bij daglicht, in de ochtend of avond, want dan is het licht op zijn mooist. Stileer wat je wilt fotograferen vlakbij het raam of buiten. Je ziet meteen verschil.

De leukste selfie’s 

Neem de tijd om een mooie selfie te maken. Varieer in poses: kantel je hoofd iets, maak je nek lang, houd je kaak naar voren… Ach, neem het vooral niet te serieus. De leukste selfies zijn juist de foto’s die lekker spontaan zijn genomen. Denk verder aan het licht: gelukkig bestaan er handige gadgets zoals de selfiering, te koop bij bijvoorbeeld Bol.com. Dit is een rond licht met ledlamp die zorgt voor mooi licht. Deze lampen hoeven niet duur te zijn. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 8,-.

Volgens make-upartist Patrick Ta kun je je selfie het best bewerken door een rode waas over je foto te creëren. Upload je foto op Instagram, klik op ‘bewerken’, ‘kleur’ en selecteer de rode kleur. Hierdoor lijk je net iets bruiner
en gezonder.

Lees ook: Maken: fotomuur van Instagram foto’s 

Wist je dat… 

… een filter zorgt voor meer likes op je foto? Uit een studie van Yahoo Labs en Georgia Tech blijkt dat van de 7,6 miljoen foto’s die met een filter 21% meer kans hebben op likes dan onbewerkte versies. Ook zorgen foto’s met filter voor 45 % meer reacties.
… dieren het altijd goed doen op de foto? Dus zet je allerliefste hond of kat, cavia of konijn maar op de kiek!

Loslaten

Laat het idee van het perfecte plaatje los. Het heeft juist meer charme als een kussentje dat je wilt fotograferen iets gekreukeld is.

Volg je ons al op Instagram via @Vriendin_nl