Placeholder

Zelf maken – Herfst in huis

De zon deed afgelopen weekend nog goed haar best, maar de temperaturen verraden dat de herfst toch echt begonnen is. Buiten is guur en fris, dus haal lekker de warmte in huis. Dat kun je heel makkelijk zelf doen door aan de slag te gaan met deze knutseltips.

De zon deed afgelopen weekend nog goed haar best, maar de temperaturen verraden dat de herfst toch echt begonnen is. Buiten is guur en fris, dus haal lekker de warmte in huis. Dat kun je heel makkelijk zelf doen door aan de slag te gaan met deze knutseltips.

Papieren bloemen

Nodig: * stokjes (€ 1,30 Pipoos)* oude vaasjes (v.a. 3,- Kringloopwinkel)* pakpapier, * schaar, * hobbylijm.

Maken: * Knip voor de bloemen stroken papier van ongeveer 8cm breed en knip één lange zijde golvend, hoekig of rafelig * Rol en strookje om een stokje en lijm vast * zet er eventueel een knijper op vast tot de lijm droog is * knip nog wat bladeren en lijm deze ook vast * knip de stokjes korter en zet ze in de vaasjes.

Gordijn (zie foto in de fotogallerij onder het artikel)

Nodig: * 2,5m voile 'pauwenveer' (KnipIdee/Singels Stoffen) * 3.75m mosgroen * keperband 40mm.

Maken: * Stik een smal zoompje van 1cm langs beide zijkanten van het gordijn * knip 9 stukken band van 25cm * vouw ze dubbel en speld ze als lussen op de bovenrand van het gordijn * Speld de andere helft van het band langs de bovenrand * stik dit vast met de lussen er tussenuit.

Vogelhuisjes (zie foto in de fotogallerij onder het artikel)

Nodig: * Vogelhuisjes (v.a. € 2,95) * scrabpapier (v.a. 1,- per vel) * doosjes mos (€ 5,95) * raffia (€ 1,85) * zakje veertjes (€ 3,50) * zakje bloemen (€ 3,95) (alles Pipoos) * hobbylijm * schaar.

Maken: * Verwijder voorzichtig het stokje * vervang dit later door een takje * beplak het huisje met papier * versier het daarna verder met mos, veren of raffia en bandjes, takjes.

Kussens

Nodig: * 0,40cm pluizige stof 'mouse hair' (KnipIdee/Singels Stoffen) * vilt in diverse kleuren (€ 2,- p/st Pipoos) * garen * schaar * binnenkussen van 35x60cm.

Maken: * Knip een rechthoek van de stof van 90cm breed * vouw de stof, met de goede stofkanten op elkaar, dubbel en stik de zijnaden dicht * keer de hoes * schuif het binnenkussen erin en naai de opening met de hand dicht.

Nodig: * 0,45cm tricot 'pauwenveer' (KnipIdee/Singels Stoffen) * garen * schaar * binnenkussen 40x40cm.

Maken: * Knip een rechthoek van de stof van 122cm breed * maak van vilt een pauwenveer op de voorkant van het kussen door de velletjes vilt over elkaar heen te leggen * stik er één lang stiksel overheen * knip de kleuren in de vorm van een veer (zoals op de foto) * knip rafeltjes in de zijkanten * vouw de stof, met de goede stofkanten op elkaar, dubbel en stik de zijnaden dicht * keer de hoes * schuif het binnenkussen erin en naai de opening met de hand dicht.

Letterbak

Nodig: * Letterbak (€ 10,- Marktplaats) * doosje vlinders (€ 2,95 Pipoos) * 4-5 kleuren scrabpapier * dubbelzijdig tape * schaar.

Maken: * Knip vierkantjes scrabpapier met de afmeting van de vakjes van de letterbak * plak ze met dubbelzijdig tape vast.

Lamp (zie foto in de fotogallerij onder het artikel)

Nodig: * Lamp (€ 29,90) * snoerpendel (€ 3,19) * letterstickers (€ 0,99 per stuk) (alles Karwei) * papier met mosprint (€ 1,50 Pipoos) * dubbelzijdig tape * schaar.

Maken: * Knip het papier op maat * plak het vast met dubbelzijdig tape * plak de letters vast.

Raamdecoratie (zie foto in de fotogallerij onder het artikel)

Nodig: * Tak uit het bos of van de bloemist * rol macramé koord (€ 3,35) * piepschuim bal (€ 0,30) * zakje veertjes (€ 3,50) * zakje pauwenveren (€ 3,50 per 4) * scrapbook figuurtjes (€ 5,75) (alles Pipoos) * glazen waxinelichtjehouders (v.a. 2,25 Loods5).

Maken: * Hang de tak op * hang er verschillende spullen aan, zoals een bal beplakt met veertjes, grote pauwenveren, kleine waxinelichtjehouders * hang de tak voor het raam.

Credits: Foto's: Cameron studio. Styling: Carolien Zoutendijk.