Placeholder

Pimp je kastje met krijtbordverf

Soms ben je een kastje gewoon helemaal zat. Webredacteur Melissa verfde dit kastje in een handomdraai met krijtbordverf.

Soms ben je een kastje gewoon helemaal zat. Webredacteur Melissa verfde dit kastje in een handomdraai met krijtbordverf.

Met krijtbordverf ben je zo klaar. De verf dekt goed en je hoeft het kastje niet volledig te schuren of te ontvetten om een mooi effect te krijgen. Wel schuurde ik het kastje licht met een speciale schuurspons. Lees onderstaande tips voor het beste effect.

Dit heb je nodig

– Schuurspons of schuurpapier 
Tape
Kleine verfroller + een verfrollerhouder
Verfbakje 
– Oude kranten ter bescherming van de vloer
– 1 liter krijtbordverf

Ik liet deze kleur mengen bij Gamma aan de hand van een uitgekozen kleurenkaartje. Deze kleur heet bij Gamma ‘Attractie’. Je kunt ook een standaardkleur kiezen.

Lees ook: 5x de leukste invulling voor een stolp 

Aan de slag met krijtbordverf

1. Plaats het kastje op kranten. Zo bescherm je de vloer. Mors je toch verf? Verwijder dit dan met een natte doek. De verf is op waterbasis namelijk.

2. Schuur het kastje licht op met de schuurspons. Veeg het kastje daarna schoon met een droge doek.

3. Tape de binnenkant van het kastje af. Ik vind dit wel mooi voor de afwerking, anders kijk je straks tegen slordige randjes aan. Zie in de foto hieronder hoe ik dat heb gedaan.

4. Nu kun je beginnen met verven. Giet de verf in het bakje en rol de roller er rustig doorheen. Maak met de verfroller nu korte vegen. Herhaal een paar keer totdat de verf dekt. Wacht dan een paar minuten. Pas als de verf een beetje gedroogd is, kun je de dekking goed zien.

5. Laat het kastje drogen. Na zo’n drie uur kun je de tape verwijderen. Laat het kastje nog drie weken drogen voordat je er accessoires opzet. De verf moet even goed inwerken namelijk.