Placeholder

Minicursus Handlettering, door Isra Pesulima

Isra (49) heeft een bijzonder beroep: zij tekent met krijt de mooiste dingen op menuborden. Dat wil jij toch ook kunnen? 

Isra (49) heeft een bijzonder beroep: zij tekent met krijt de mooiste dingen op menuborden. Dat wil jij toch ook kunnen?

In Vriendin lees je deze week het verhaal van Isra en vandaag geeft ze ons ook een mini-cursus.

1. Materiaal
“Zorg dat je een aantal pennetjes bij de hand hebt in verschillende diktes. Er is veel te koop in verschillende prijzen, maar het is niet nodig om meteen het duurste aan te schaffen. Ook handig: een potlood, een gum en een puntenslijper.

2. Ruitjespapier
Schaf ook wat papier met ruitjes of lijntjes aan. Dat is fijn om mee te beginnen, dan heb je een mooi houvast.

3. Heel veel oefenen 
Aan de slag? Er zijn boekjes te koop waarmee je kunt oefenen, maar je kunt ook op het internet zoeken naar letterttypes die je mooi vindt en die natekenen. Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden, waarin wordt gedemonstreerd hoe je hele alfabetten kunt schrijven. Zie een leuk voorbeeld hieronder. Belangrijk is dat je leert hoe je met je pennetjes leert omgaan.

4. Begin makkelijk
Als je een beetje hebt geoefend, begin dan met het maken van iets kleins. Een uitnodiging voor een feestje dat je gaat geven, bijvoorbeeld.

5. Neem je spulletjes vaak mee 
Blijf doorgaan met oefenen, want handlettering is een kwestie van veel doen. Zorg dat je altijd een boekje en wat pennetjes bij je hebt, dan kun je altijd onderweg ook wat schrijven als je inspiratie hebt. Iedereen kan het leren!”