Placeholder

Haal Holland in huis

Ben jij een klein beetje handig? Dan kun je op een leuke en creatieve manier hartstikke leuke “Hollandse” accenten aanbrengen in je huis. Het kan natuurlijk ook met andere patronen! Maak zelf een kasthanger, tafelloper en nog veel meer!

Ben jij een klein beetje handig? Dan kun je op een leuke en creatieve manier hartstikke leuke “Hollandse” accenten aanbrengen in je huis. Het kan natuurlijk ook met andere patronen! Maak zelf een kasthanger, tafelloper en nog veel meer!

Ga lekker aan de slag! In de fotogallerij onder dit artikel vind je de afbeeldingen. Met de beschrijving erbij is het een koud kunstje om zelf deze leuke sfeermakers in elkaar te zetten!

1. Tafelloper
Nodig: 4 Theedoeken (Wibra), wit katoen (Pipoos), garen, borduurnaald (Markt)
Aan de slag: Stik de theedoeken om en om aan elkaar en borduur de naden plat met grove zigzagsteken van katoen.

2. Bewaarpotten
Nodig: Bewaarpotten (Xenos), 1.50m borduurband, stempelkussen blauw, stempels, stempelblok (alles Pipoos), kartonnen labels (boekenwinkel), klosje touw (kookwinkel), spelden
Aan de slag: Knip het lint 2 delen. Haal de letters van het vel en plak ze in in spiegelbeeld op het stempelblok. Druk ze in de inkt en stempel ze op het lint. Laat goed drogen en bevestig het lint met een speldje om de potten. Knoop een kartonnen label met lint aan een pot.

3. Kroonluchter
Nodig: IJzeren ringen 20cm (Pipoos), 30cm (Pipoos), verschillende houten lepels (Xenos), klosje touw (kookwinkel)
Aan de slag: Knip 3 draden van 1.20m en hang de kleine ring op, knoop de grote ring onder de kleine ring. Knoop de houten lepels met korte draden aan de grote ring vast.

4. Keukenschort
Nodig: 2 Theedoeken (Wibra), 2m jeans-biaisband (Markt), garen
Aan de slag: Knip een vierkant uit een hoek van een theedoek van 50cm en speld en stik deze als een zak op de andere theedoek, knip de hoeken eventueel af. Stik langs de bovenrand het biaisband aan, speld en stik hiervoor het biaisband eerst langs de goede stofkant, knip de naad iets korter, vouw het band om en speld en stik vast.

5. Kasthanger
Nodig: Theedoek (Wibra), espressokopjes (Marskramer), 3 glazen wekpotjes (Xenos), klosje touw (kookwinkel), restje wattine, garen
Aan de slag: Knip uit papier een hartje van 12cm hoog en 12cm breed. Leg een theedoek dubbel met wattine ertussen en in het midden een stukje touw. Speld het patroontje op de stof, stik er omheen en knip de naden af (niet het touwtje doorknippen!). Knoop de stukken touw van elk hartje aan elkaar met daartussen om en om een espressokopje en voorraadpotje. Knoop aan de bovenkant een lus om het koord op te hangen.

6. Ingelijst
Nodig: Theedoek (Wibra), borduurring 20cm (Pipoos), borduurring 25cm (Pipoos), touw, schaar
Aan de slag: Draai de borduurring iets los, leg de theedoek er in, en draai de ring vast waardoor de stof strak komt te staan. Knip de stof rondom af en hang aan een stukje touw op.

 

Credits:

Wibra: www.wibra.nl
Hip Handwerk: www.hiphandwerk.nl
Marskramer: www.marskramer.nl
Pipoos: www.pipoos.nl

Tekst en productie: Carolien Zoutendijk. Foto's: Cameron Studio.