Doe-het-zelf: Suncatchers

Doe-het-zelf: Suncatchers

Leuk om met de kinderen te maken: suncatchers. Deze kunstwerkjes vangen het zonlicht op en maken van je tuin een feestje.

Leuk om met de kinderen te maken: suncatchers. Deze kunstwerkjes vangen het zonlicht op en maken van je tuin een feestje.

De kinderen zijn weer druk bezig op school, maar in het weekend kun je samen leuke dingen doen. Wat dacht je van deze suncatchers maken? Het is makkelijk en superleuk voor de kids. Let wel op: met het smelten van plastic komen er stoffen vrij die giftig kunnen zijn. Zet dus de ramen open en laat het huis goed luchten voor, tijdens en na het maken. Bij voorkeur smelt je de plastic kralen op een gasgrill buiten.

Benodigdheden:

  • Ponybeads (te koop bij de meeste hobbywinkels)
  • Muffinpan, cakevorm, metalen vormpjes
  • Oven

Hoe maak je het?

  1. Stop de ponybeads in het vormpje. Je kunt verschillende vormen maken, of ronde vormen op een muffinplaat. Zorg ervoor dat er maar een laag ponybeads in het vormpje ligt. 
  2. Stop de vormen met ponybeads in de oven.
  3. Laat ze 20 minuten op 200 graden smelten, of nog iets langer wanneer het lijkt alsof ze nog wat meer moeten smelten. (Gebruik je de grill buiten? Dan duurt het ongeveer 10 minuten. Draai de pan wel vaak, omdat de hitte niet altijd gelijk verdeeld is op een grill)
  4. Haal ze uit de oven en laat ze buiten drogen. Zodra ze gedroogd zijn kun je ze heel makkelijk uit hun vorm halen.
  5. Boor er voorzichtig een gaatje in en haal er een vislijntje doorheen.
  6. Hang de suncatcher op een plek waar de zon komt (aan de noordkant van het huis is dus niet aan te raden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind jij van deze suncatchers?

Gerelateerde artikelen