Pak naald en draad erbij en geef je huis een persoonlijke touch.

Go retro!

Je huis helemaal retro met deze super-zelfmakers.

Je huis helemaal retro met deze super-zelfmakers.

1. Plaid

Nodig: * Verhuisdeken (Bouwmarkt), * 2,50m grijs satijn (Singels Stoffen), * 8,50m satijnlint 40mm, * 3m divers band, kant of paillettenband, * garen (alles G.Brouwer Fournituren)

Maken: * Knip de verhuisdeken in de lengte smaller, n.l. op de breedte van het satijn, 1,50m breed. * Versier de deken met wat verschillende bandjes. * Speld de deken op het satijn, met de goede stofkanten tegen elkaar, en stik rondom aan elkaar vast, laat een kleine opening open en keer de plaid. * Naai met de hand de opening dicht en stik rondom, op 1cm vanaf de buitenrand het satijnlint vast.

2. Kussens

Nodig: * Verhuisdeken (Bouwmarkt), 0,75m divers band, kant of paillettenband, * garens (alles G.Brouwer Fournituren), * binnenkussen Gosa Tulpan 65x65cm (€ 7,99 Ikea), * grote knoop met restje vilt eromheen

Maken: * Knip voor een kussen 2 vierkanten van 72x92cm. * Speld en stik over de gekleurde banen band of kant vast. * Speld en stik, met de goede stofkanten op elkaar, de rechthoeken aan elkaar vast, vouw voor de omslag van de hoes van elke rechthoek een strook van 20cm om, één naar boven en één naar onderen. Als de stof is vastgestikt en gekeerd, zitten deze stroken naar binnen. * Naai aan één van de kussens een lusje van band en een knoop met vilt eromheen vast. * Stop het binnenkussen erin.

Kussen langwerpig

Nodig: * Verhuisdeken (Bouwmarkt), * 1,50m divers band, kant of paillettenband, * garens (alles G.Brouwer Fournituren), * binnenkussen Inner 40x60cm (€ 1,99 Ikea), * 2 grote knopen met restjes vilt eromheen

Maken: * Knip voor het kussen een rechthoek van 42x140cm. * Speld en stik over de gekleurde banen band of kant vast. * Speld en stik, met de goede stofkanten op elkaar, de rechthoek dubbel, vouw voor de omslag van de hoes van één zijde een strook van 20cm naar binnen. Als de stof is vastgestikt en gekeerd, zit deze strook aan de buitenkant. * Naai aan de voorzijde van het kussen 2 knopen met vilt eromheen vast.* Stop het binnenkussen erin.

3. Gehaakt kussen

Nodig: * Haakpakket inclusief Eco+ wol van Cascade (deze wol komt uit Peru en is biologisch geverfd), * haaknaald, * maasnaald, * satijnlint, * binnenkussen en label (€ 27,50 De Wolfabriek).

Maken: * Het patroon komt gratis in de vorm van een filmpje op www.dewolfabriek.nl. Alles zit in dit pakket om het kussen te haken.

4. Canvas doeken

Nodig: * Canvas doeken 3D 2 stuks 40x80cm (€ 15,75), * acrylverf 'Amsterdam' zwart en wit (€ 7,90), * platte kwast (€ 3,35), * scrappapier diverse kleuren (€ 1,- p/st), * lijmspray (€ 6,25 alles Pipoos), * potlood, * schaar

Maken: * Meng witte verf op een schoteltje met wat zwart en verf horizontaal en verticaal in lange strepen de doeken grijs, ook de zijkanten, en laat goed drogen. * Print de letters 'Retro' uit in verschillende groottes. * Teken de letters in spiegelbeeld op de achterkant van de vellen papier, knip uit en plak ze op de doeken.

5. Krukje

Nodig: * Kruk (€ 4,50 kringloopwinkel), * 5 vellen vilt (€ 2,- Pipoos), * elastiek (€ 0,50 p/m markt)

Maken: * Stik verschillende laagjes vilt over elkaar heen tot een vierkant dat rondom 3cm groter is dan de zitting van het krukje. * Stik elastiek langs de binnenrand van het vilt, zorg ervoor dat het net iets strakker is dan de zitting. * Vouw de hoes om de zitting.

6. Kralenketting

Nodig: * 2 doosjes porseleinen kralen (€ 5,75 p/stuk), * katoenkoord (€ 1,50 beide Pipoos)

Maken: * Rijg de kralen aan het koord en knoop het op de gewenste lengte vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij creatief?

 • fb_100002213872980_thea.burger.1
  past niet bij onze meubels we zitten in eiken met zalm tinten (k)
  Beantwoorden
 • Anja
  Anja
  ik ben iedere dag wel met iets creatiefs bezig.
  Beantwoorden
 • 123POES
  123POES
  IK GOOI NIET GAUW WAT WEG . IK BEDENK EERST EEN TIJDJE OF HET VOOR IETS ANDERS KAN DIENEN . EN MEESTAL IS DAT ZO . DAN SLA IK WEER AAN HET FRUTSELEN . HEERLIJK ! ! !
  Beantwoorden
 • *Summer*
  *Summer*
  Vroeger dacht ik altijd dat ik niet creatief was, maar kom er achter dat ik op diverse vlakken dit toch wel ben. En de leukste is dat ik druk bezig met mijn schilderijen ben.. :inlove:
  Beantwoorden
 • nicole.73
  nicole.73
  ik ben een beetje creatief. Heb vorig jaar met mijn dochter een heleboel kaarten gemaakt en ze waren heel mooi geworden (volgens vrienden). Verder ben ik nu aan het schilderen geslagen, maar dat afschuren pffffffff....
  Beantwoorden
 • Beppeletruus
  Beppeletruus
  Maak bloemstukjes, schilder,haak enz...
  Beantwoorden
 • greet.vellinga
  greet.vellinga
  als ik er heel veel zin in heb ben ik kreatief maar het moet vanzelf gaan
  Beantwoorden
 • JanLin
  JanLin
  Ik maak zelf 3D kaarten en vindt het soms leuk om ook op andere manieren creatief bezig te zijn.
  Beantwoorden
 • leaverd
  leaverd
  Het is dat ik mezelf de tijd er vaak niet voor gun, maar ik knutsel en frutsel heel graag! Ik vind het ook heerlijk om (als ik voor de klas sta) met kinderen lessen beeldende vorming te doen! Heerlijk om leuke dingen voor ze te bedenken, een voorbeeldje ervan maken en deze met de kinderen uit te voeren!
  Beantwoorden
 • Ellenye
  Ellenye
  Heb altijd veel verzamelt van hobby bladen dacht voor later als ik tijd heb
  Beantwoorden
 • vimaya
  vimaya
  ik ben helaas niet zo handig met mijn handen, maar ik vind het wel leuk om iets nieuws te bedenken :/
  Beantwoorden
 • Lidy :flying:
  Lidy :flying:
  heb er gewoon geen kijk op:(
  Beantwoorden
 • shorttrackster
  shorttrackster
  Er is momenteel geen stofje veilig voor mijn handen of er moet iets van gemaakt worden
  Beantwoorden
 • Sabrina81
  Sabrina81
  Ik ben vooral creatief op het gebied van foto`s en papier. Ik frobel graag. Daarnaast werk ik in de kinderopvan (bso), als je dan niet creatief bent? ;)
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Als ik een creatieve bui heb, dan ben ik bezig met bewerken van digitale foto's (zelf gemaakt) en maak daar dan (kerst)kaarten van.
  Beantwoorden
 • moby1
  moby1
  vindt eht leuk om te plakken en knippen ed, foto-album maken, kaarte maken, maar ook creatieve dingen doen met mijn dochtertje.
  Beantwoorden
 • Chantal de Zeeuw-van Well
  Chantal de Zeeuw-van Well
  Vind wat op de foto's staat wel leuk, maar past niet bij ons interieur ;)
  Beantwoorden
 • jose50
  jose50
  Heb er wel zicht op, zou graag een opleiding volgen voor binnenhuis architect!
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • M&M&S
  M&M&S
  Ik ben eigenlijk iedere dag wel aan het freubelen. Als ik het niet aan het doen ben dan denk ik er wel aan.
  Beantwoorden
 • TheaS
  TheaS
  Ik ben altijd wel aan het hobbien....kaarten maken, srappen, verven , borduren, taarten/cupcakes...noem maar op :) Ik zou niet zonder kunnen.
  Beantwoorden
 • Sandra
  Sandra
  Soms, maar niet echt met meubels hoor....meer met bloemen, schaaltjes met herfstspulletjes en dat soort dingen.
  Beantwoorden
 • thelma.bos
  thelma.bos
  ik ben activiteitenbegeleider (in opleiding) dus tis ook nog s mijn werk en ben thuis ook veel aan het freubelen
  Beantwoorden
 • crea.mama
  crea.mama
  Ik hamster alles, misschien kan ik er nog wel wat mee...:D Ben wel altijd bezig om weer iets te maken, op te knappen of te fröbelen..
  Beantwoorden
 • KH72
  KH72
  ik zou wel willen, maar kost zoveel moeite en dan ziet het er weer eens niet uit :(
  Beantwoorden
 • sunshinebaby
  sunshinebaby
  ik probeer creatief te zijn met alles, ik schilder meubels,ik bekleed stoelen opnieuw,zit vaak achter de naaimachine,en maak 3d kaartjes lekker creatief toch?:D
  Beantwoorden
 • keet
 • Anoniem
  Anoniem
  totaal niet,helaas want zou het wel graag zijn.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen