Creatief recyclen

Creatief recyclen

Per jaar gooien we zo’n 500 kilo afval per huishouden weg. Maar wist je dat je met afval leuke items voor in en om het huis kunt maken? Vriendin heeft een paar leuke recycle-tips voor je.

Per jaar gooien we zo’n 500 kilo afval per huishouden weg. Maar wist je dat je met afval leuke items voor in en om het huis kunt maken? Vriendin heeft een paar leuke recycle-tips voor je.

Glazen flessen
Flessen zijn het ultieme recycle-item. Je kunt ze onder andere gebruiken als kandelaar, vaas of als houder voor je armbanden. Voor een leuk effect kun je er juten touw omheen wikkelen of de flessen in de verf dopen. Schrijf er eerst een leuke tekst op met een lijmpistool en laat dit drogen. Wanneer je de flessen in de verf hebt gedoopt lijkt het net of de tekst 3D uit de fles komt.  Zet een aantal flessen neer op de vensterbank en plaats in iedere fles een bloem of kaars.
Tip: Het geeft het leukste effect als je verschillende formaten en vormen neemt.

 

Pallets
Misschien weet je ergens een aantal pallets op de kop te tikken. Pallets kun je makkelijk omtoveren tot hip meubilair. Plaats bijvoorbeeld twee pallets op elkaar en leg hier een glazen plaat op. Af is je stoere salontafel. Heb je  er meerdere? Plaats ze in de tuin in de vorm van een bank en leg er lekker veel kussens op. Zo creëer je een goedkope maar hippe loungebank voor de zomer.

Gloeilampen
Veel mensen gaan over naar spaarlampen. Dus een leuke recycletip voor de oude gloeilampen kunnen we wel gebruiken. Haal alles wat in de gloeilamp zit eruit en bind er een touwtje omheen zodat je deze kunt ophangen. Vul hem met wat water en plaats er bloemen in. Hang alle gloeilampen op aan een boom in de tuin voor een echte lentelook.

Lege melkpakken
Kartonnen lege melkpakken kun je gezellig met de kids omtoveren tot een voederhuisje voor de vogels. Knip aan de voorkant een gat waar een vogeltje doorheen past. Steek onder dit gat een stokje waar ze op kunnen zitten. Laat de kinderen de melkpakken versieren en hang ze met wat voer erin in de tuin. Niet alleen de vogeltjes zijn er blij mee, het geeft ook een vrolijk effect in de tuin.

 

Oude kleding
Oude kleding kun je naar de kringloop brengen. Maar kleding waar je erg aan gehecht bent, wil je toch liever zelf houden. Maak van je favoriete T-shirt dat je niet meer past een leuke boodschappentas door de mouwen eraf te knippen en hem dicht te naaien. Knip de bovenkant open en hang er een hengsel aan. Zo, die hoef je nooit meer weg te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hergebruik jij oude spullen?

 • lica81
  lica81 -
  Bijv. oude tijdschriften geef ik meestal aan anderen. soms kun je (oude waterflesjes bijv.) van oude spullen leuk knutselen met kinderen of voor jezelf,
  Beantwoorden
 • roos.meijers.7
  roos.meijers.7 -
  Potjes van groente die bewaar ik voor hergebruik als vaasje met tape plak ik er ruitjes over en dan de bloemen er in steken heb je gelijk een leuk boektje.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem -
  Kleding. Daar maak ik kussen hoezen van.
  Beantwoorden
 • margreet.vanasselt
  margreet.vanasselt -
  als het even kan probeer ik een nieuwe bestemming te vinden. Lukt mij dat niet dan gaan spullen naar de kringloop.
  Beantwoorden
 • Troapel
  Troapel -
  Ja,flessen worden vazen,potjes waxina houders,van oude t-shirts maak ik sjaaltjes. Koop ook kleding in de kringloop,boeken,videobanden ed. Tijdschriften worden door gegeven in de familie.
  Beantwoorden
 • patricia.de.Ruijter.uit.Geldrop
  patricia.de.Ruijter.uit.Geldrop -
  ja , namelijk: glazen groente potjes daar haak ik omheen. decoratie zand erin en een theelichtje. of gebruiken als verf meng potje. van plastic reclame tasjes en tassen die je gratis in de winkel krijgt. die verknip ik en haak er o.a: schoudertas/buideltas/mobielhouder enzovoort van. en sins kort haak ik niet meer met textielgaren maar ik verknip kleding stukken. en haak er een theelichthouder in de vorm van een hartje van. een tas enzovoort. dus dames uit geldrop. gooi voor mij geen witte heren t-shirts weg. waar (brand) gaatjes in zitten. heb hier van ook foto's op mijn facebook pagina staan. behalve haken met kleding staan er nog niet op.
  Beantwoorden