Creatief

Creatief met schelpen

Wie doet het eigenlijk niet? De mooiste schelpjes zoeken. De schelpen met een gaatje zijn altijd erg populair: voor een ketting of armband natuurlijk. Vriendin geeft je 4 manieren om leuke creaties te maken van gevonden schelpjes.

1. Hart van de zee
Maak een leuke hanger met schelpen. Deze creatie is makkelijk te maken wanneer je boetseerklei gebruikt die na het kleien vanzelf hard wordt. Gebruik voor het hart een steekvorm voor koekjes of snijd het zelf uit. Druk de schelpen in de klei. Het hart wordt extra leuk als je ook knopen en kralen gebruikt. Maak er een gaatje in, dan kan er later een touwtje in. 

Hieronder zie je nog een voorbeeld van een hart. Ook leuk: een letter maken en deze versieren met schelpen.

2. Vogelhuisje

Heb je een oud vogelhuisje die opgeknapt mag worden? Verzamel dan de mooiste schelpen van het strand en lijm ze op het vogelhuisje. Gebruik sterke lijm, bijvoorbeeld houtlijm. Dan is je creatie weerbestendig.

3. Raamhanger
Maak een leuke hanger van schelpen met gaatjes. Rijg de schelpen aan touw en maak ze vast door middel van een knoopje.  De touwtjes bevestig je aan een takje en je hanger is af!

4. Gewoon in een potje
Geen zin in moelijk knutselwerk? Vul dan een potje met mooie schelpen en draai de deksel erop. Het is leuk om het dekseltje net als hieronder te decoreren met een  stofje en (scheeps)touw.

Foto: Pinterest.com

Reageer op dit artikel

Knutsel jij graag?

Lautje2702

Nee, omdat..

ik niet creatief ben aangelegd. Ik vind het al lastig om traktaties te maken als ons zoontje jarig is… Ik wou dat ik wat meer creatief was en ook het geduld had om leuke dingen te maken.

keet

Ja heel graag, omdat..

mij vrolijk maakt lekker bezig ben (k)

Mar

Ja heel graag, omdat..

Je wordt en blij van en het is altijd origineel wat je maakt….

Anoniem

Ja heel graag, omdat..

omdat ik mij dan niet zo eenzaam voel als ik bezig ben en ik kan mijn creativiteit kwijt in van alles en nog wat

Ritteke

Ja heel graag, omdat..

ik mij dan goed kan ontspannen en het geeft zo’n fijn gevoel als je tevreden bent van je creatie

Thea

Ja heel graag, omdat..

Het is ontspannend je kan je lekker uitleven met schelpen hout verf enz..
denk niet ik ben niet creatief altijd positief denken, al ziet het er niet uit! jij hebt het gemaakt; en de tweede keer gaat het al beter en beter.

Nele

Ja heel graag, omdat..

Het me ontspant en het fijn is om dingen zelf te maken naar eigen idee.