vrouw lezen bank

Voor op je lijstje: dit zijn de beste thrillers van het afgelopen jaar

1. In hechtenis – Nicci French Tabitha zit vast in een huis van bewaring en wordt beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich zelf niks meer herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar advocaat hieraan twijfelt, besluit…

1. In hechtenis – Nicci French

Tabitha zit vast in een huis van bewaring en wordt beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich zelf niks meer herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Iets wat lastig blijkt vanuit de cel. Diverse kennissen en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze tot allerlei ontdekkingen komt. Probeert iemand haar de schuld in de schoenen te schuiven of heeft ze het soms tóch zelf gedaan?

2. Wild – Harlan Coben

Dertig jaar geleden werd er een kleine jongen in de bossen gevonden. Hij was totaal verwilderd en had geen enkel idee wie hij was en hoe hij op deze plek terecht gekomen was. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt. Nu is er opnieuw een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand weet of het meisje niet gewoon een uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Volgens haar kleinzoon werd Naomi vreselijk gepest, waarop ze zich zorgen begint te maken. Ze belt Wilde, maar zelfs hij kan Naomi niet vinden. Als er na vier dagen zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet Wilde dat het verstoppertje spelen in een gruwelijke fase is beland.

3. Wie zonder zonde is – Bo Svernström

Toen hij elf jaar was, vermoordde Robert Lindström zijn beste vriend met een blok beton. Hij werd vanwege zijn leeftijd en gebrek aan bewijs nooit veroordeeld, maar voor de buitenwereld was hij schuldig. Als gevolg leidt Robert als volwassene een teruggetrokken bestaan, totdat hij een telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is, maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft? Tegelijkertijd wordt er in de oude woonwijk van Robert een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Hiermee is de jacht op de waarheid geopend. Is Robert onschuldig of heeft hij wederom toegeslagen?

4. Laatste weduwe – Karin Slaughter

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd als ze met haar dochter aan het winkelen is. Haar partner doet een emotionele oproep in de media en de politie zet een grote zoekactie op, maar Michelle blijft spoorloos. Een paar weken later worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar al snel loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. Uiteindelijk belanden ze in een afgelegen plek in de bergen, waar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle naar boven komt.

5. Het strandhuis – Suzanne Vermeer

Vroeger waren ze vriendinnen, tot het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp: een stem uit het verleden, de vondst van een lichaam. Iemand stalkt de vrouwen, en ze denken te weten wie het is. Maar dat is onmogelijk, dat weten ze zeker. De vriendinnen worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun geheim onder ogen te zien.

6. Ibiza Club – Linda van Rijn

Rosa van Leeuwen, ook wel bekend als dj RedLion, heeft op haar dertigste een leven waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Ze heeft een succesvolle muziekcarrière, ze treedt op in de grote clubs van Ibiza en bezit een enorme villa op het eiland. Toch besteedt ze haar tijd het liefst aan haar zoontje Xavier van 4 jaar. Met zijn vader is ze niet meer samen, maar ze heeft inmiddels een relatie met Timo, een Nederlander die al jaren op Ibiza woont en eigenaar is van een succesvolle club. Maar dan zet een plotselinge gebeurtenis haar leven op scherp. Rosa begint zich af te vragen of ze Timo wel echt kent en samen verder kunnen. Wie is de afzender van de onheilspellende berichten die ze krijgt? Hoe meer Rosa ontdekt, hoe meer zich de vraag opdringt of ze wel de juiste personen in vertrouwen neemt…

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier de beste boeken top 10 lijstjes.

Bron: BookSpot
Foto: Getty Images