true crime

3 boeken die de donkerste kanten van true crime laten zien

Laat je meenemen in een onheilspellend universum van misdaad en mysterie. In deze drie boeken ontvouwt zich een angstaanjagende wereld vol echte moordzaken, verhelderend en verbijsterend tegelijkertijd.

3 true crime boeken

De pindakaasmoord – Carrie, Eddie

Carine Voshaar en Edward van der Marel zijn de makers van de podcast Moordzaken, waarin ze aan de keukentafel waargebeurde, opgeloste Nederlandse moordzaken bespreken. In De pindakaasmoord laat het podcastduo hun licht schijnen over de veertien spraakmakendste opgeloste Nederlandse moordzaken van de afgelopen decennia.

Moord, martelkamers en andere misdaad

John van den Heuvel is misdaadverslaggever van De Telegraaf. Daarvoor werkte hij bij de politie in Amsterdam. In Moord, martelkamers en andere misdaad bundelt hij zijn meest spraakmakende columns. Over moorden in de onderwereld, foute advocaten, de jacht op de mocromaffia, kinderontvoeringen, en meer.

Seriemoordenaars in hun eigen woorden

De Britse criminoloog Christopher Berry-Dee voerde talloze gesprekken met seriemoordenaars in de zwaarst bewaakte gevangenissen. Zijn boek presenteert een overzicht van de misdaden van elke seriemoordenaar en biedt een inkijk in zijn of haar persoonlijke geschiedenis. 

Lees ook: 3 duistere thrillers die je rillingen zullen bezorgen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Carrie, Eddie
John van den Heuvel
Christopher Berry-Dee