Placeholder

Waanzinnige wimpers

Wimpers die aan elkaar blijven plakken, klonterende mascara of wimpers die niet mooi krullen; lukt het jou maar niet om lange, volle wimpers te creëren? Dan hebben wij wat handige tips voor je!

Wimpers die aan elkaar blijven plakken, klonterende mascara of wimpers die niet mooi krullen; lukt het jou maar niet om lange, volle wimpers te creëren? Dan hebben wij wat handige tips voor je!

Voordat je mascara koopt, is het goed om je af te vragen welk effect je wilt bereiken. Wil je meer volume, meer lengte of allebei? Kies daar dan je mascara op uit. Ga eens zonder mascara naar de drogist en probeer daar verschillende producten uit. Kijk ook even hieronder voor wat fijne mascara’s.

Heb jij de pech dat je wimpers niet uit zichzelf krullen? Gebruik dan een wimperkruller. Die gebruik je voordat je je mascara aanbrengt. Per oog druk je de wimperhaartjes 3 keer aan: een keer aan de basis van de wimpers (zo dicht mogelijk bij het ooglid), een keer in het midden om je wimpers mooi te krullen en een keer aan de uiteinden. Doe hetzelfde bij je andere oog. Hierna kun je eventueel je wimpers voorzichtig borstelen met een wimperborsteltje, zodat de haartjes van elkaar gescheiden zijn.

Als je meer lengte en volume wilt, gebruik dan eerst een primer voordat je je mascara aanbrengt. Een primer ziet er meestal uit als witte mascara. Dit product creëert niet alleen meer volume, het beschermt je wimpers ook!

Breng tot slot de mascara aan. Daar zijn verschillende manieren voor. Als je je wimpers voller wilt laten lijken, breng je mascara dan aan met horizontale zigzagbewegingen. Wil je juist langere wimpers? Volg dan met het borsteltje de wimpers van basis tot uiteinden. Herhaal dit (laag over laag) totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Let erop dat er niet teveel mascara op je borsteltje zit. Als de haartjes toch aan elkaar plakken, borstel ze dan nog een keer. Succes!

Weet je niet welke mascara je moet kiezen? Wij hebben hieronder een aantal goede voor je geselecteerd. Klik op een mascara om ‘m beter te bekijken of te bestellen. Kijk ook op www.nelly.com voor meer beautyproducten.

Mascara, meer volume Wimperkruller Mascara, krult wimpers Mascara, meer lengte Primer