Placeholder

Voor altijd jong

Wat zou het toch fijn zijn als ons lichaam altijd gezond en jong blijft. Helaas is dat niet zo. Gelukkig zijn er tips waarmee je je lichaam wel een handje kunt helpen.

Wat zou het toch fijn zijn als ons lichaam altijd gezond en jong blijft. Helaas is dat niet zo. Gelukkig zijn er tips waarmee je je lichaam wel een handje kunt helpen.

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Als je een slaaptekort hebt, kan je lichaam in gevaar komen door de verhoogde kans op overgewicht en een hoge bloeddruk. Voldoende slaap is 7 tot 8 uur per nacht. Ook fijn: je hebt dan geen wallen meer. Word je ’s nachts toch wakker doordat je kinderen huilen? Probeer dan overdag nog een uurtje te pitten.

Het kan lastig zijn, maar probeer te relaxen. Als je continu stress hebt, trek je daarmee jaren van je leven af. Je kunt proberen te ontspannen door ademhalingsoefeningen te doen en daarmee je balans terug te vinden. Probeer 2 keer per dag 2 minuten diep uit te ademen door je mond en vervolgens diep in te ademen door je neus. Houd daarna 7 seconden je adem in en herhaal ‘t. Ga lekker op de bank liggen als je dit doet. Je zult merken dat je wat rustiger wordt.

Wat ook helpt, is beweging. Als je elke dag een half uurtje actief beweegt, houd je je spieren soepel en blijft je vel strak. Heb je geen tijd om dagelijks 30 minuten te bewegen? Probeer dan te sporten wanneer je wel tijd hebt.

Hoe cliché het ook klinkt, het werkt wel: eet voldoende groenten en fruit. Daarin zitten antioxidanten die goed zijn voor je huid en belangrijk zijn voor een gezonde stofwisseling. Vermijd ook zoetigheid. Suiker zorgt er niet alleen voor dat je dikker wordt, je krijgt er ook een doffe huid van. Daarnaast versnelt het de rimpelvorming. Dat komt doordat suikers zicht hechten aan het collageen in je huid, waardoor die minder elastisch wordt. Het is lastig, maar laat frisdrank en snoep in de schappen staan als je een mooie huid wilt behouden.

De laatste en waarschijnlijk de leukste tip: lach en klets met je vriendinnen! Dat zou eigenlijk verplicht moeten zijn. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig contact met je vriendinnen je jong houdt. Daarnaast verlengt regelmatig contact je levensduur en beschermt het je tegen depressies, hartziektes en overgewicht. Maak dus tijd vrij voor je vrienden en ga iets leuks doen!