Placeholder

Vet!

Heb je vaak vet haar en wil je daar vanaf? Dat kan! Met deze tips breng je daar snel verandering in.

Heb je vaak vet haar en wil je daar vanaf? Dat kan! Met deze tips breng je daar snel verandering in.

Een hele belangrijke eerste tip: was niet elke dag je haar! Je hoofdhuid produceert talg om je huid te beschermen. Als je elke dag je haar wast, haal je deze beschermlaag er steeds af. Het gevolg? Je huid gaat meer talg produceren en daardoor wordt je haar sneller vet.

Vind je het lastig om je haar ’s ochtends niet meer te wassen? Bouw het dan langzaam af. Begin met om de dag en ga zo verder totdat je je haar uiteindelijk om de paar dagen wast. 2 tot 3 keer in de week je haren wassen is echt voldoende! Ook kun je vet haar voorkomen met droogshampoo.  Spuit het op de plekjes waar je haar vet is, borstel het goed uit en je bent klaar.

Probeer overdag niet aan je haar te zitten. Weersta de verleiding door je haar in een staartje te dragen. Gebruik ook niet teveel producten in je haar. Leuk en aardig, die haarspray, serum, conditioner en mousse, maar je haar wordt er wel sneller vet van. Doe je wel graag crèmespoeling in je haar? Breng die dan niet aan bij de haarwortels. De stoffen die erin zitten, zorgen ervoor dat je hoofdhuid sneller vet wordt. En, ook heel belangrijk: spoel je haar goed uit! Vaak blijven er restjes shampoo en conditioner in zitten.

Je kunt er voor zorgen dat je haar wat droger wordt door je haar een keer per week te verwennen. Doe dat met een badje water en gooi er een scheutje soda bij. Een laatste interessante tip waar je niet snel aan denkt: verschoon regelmatig je kussensloop. De sloop wordt namelijk snel vies doordat je er elke dag op ligt. Deze bacteriën nemen je haren op, waardoor ze sneller vet worden. Goed wassen dus!