Placeholder

Om te zoenen

Droge en schrale lippen zijn erg vervelend. Op straat zie je iedereen hevig smeren met van alles, maar zijn het wel de goede producten? Vriendin heeft wat tips en trucs voor mooie zachte en gladde lippen.

Droge en schrale lippen zijn erg vervelend. Op straat zie je iedereen hevig smeren met van alles, maar zijn het wel de goede producten? Vriendin heeft wat tips en trucs voor mooie zachte en gladde lippen.

Het is op dit moment een veel voorkomend verschijnsel. Droge lippen en velletjes staan niet erg charmant en bovendien voelt het niet lekker aan. Hieronder vind je wat tips en fijne producten om je een beetje op weg te helpen:
 

  • Vermijd producten waar minerale olie inzit. Deze doen niks en werken (volgens sommige onderzoeken) zelfs verslavend. Je lippen drogen er nog meer van uit waardoor je maar blijft smeren.
  • Maak je lippen niet nat! Het likken van de lippen droogt ook uit, dus probeer dit zo min mogelijk te doen. Wanneer je lippenbalsem een lekker smaakje heeft, heb je al helemaal snel deze neiging maar probeer het af te leren.
  • In deze winterse kou is het ook handig af en toe je lippen een lekker kuurtje te geven. Smeer je lippen voor het slapen gaan in met een lippenbalsem met voedende oliën of boter en breng daar overheen een laagje vaseline aan. Vaseline zelf doet niet veel voor je lippen, maar op deze manier kan de lipbalsem goed opgenomen worden.
  • Breng altijd je lipbalsem aan vóórdat je naar buiten gaat in plaats van achteraf (als het al te laat is). De lipbalsem is op deze manier een bescherming tegen de kou.
  • Als je last hebt van droge velletjes of harde lippen dan kun je voorzichtig je lippen proberen te scrubben. Dit kun je met een milde scrub doen (wrijf niet te hard!) of met een zachte droge tandenborstel.
  • Wil je voor de kerst een sfeervol kleurtje op je lippen? Probeer dan een lipstick te kiezen die wat romiger aanvoelt. Matte lipstick droogt je lippen extra uit en ook ‘longlasting’ producten bevat ingrediënten die je beter kunt vermijden.
  • Drink veel water! Je kunt je lippen van binnenuit helpen door veel water te drinken. Niet alleen je lippen knappen daar van op, ook de rest van je huid heeft hier baat bij.
  • Vermijd alcohol en cafeïne. Deze producten hebben een uitdrogende werking op je lijf en dus ook je lippen.
  • Tot slot: bijt geen velletjes van je lippen af, hoe verleidelijk dat ook is! Dit werkt alleen maar averechts. Je geeft bacteriën en enzymen de kans om nog dieper op de huid in te werken waardoor ze nog droger en zelfs branderig aan gaan voelen.

Bij Zalando.nl kun je nog meer lippenverzorging vinden. Je hebt de producten snel in huis (2-3 werkdagen) en je betaalt geen verzend- of retourkosten!

love & toast tokyomilk figs & rouge french vanilla kiss agnes b (rood) agnes b (rood) agnes b (bruin) love & toast lip butter burts bees