Placeholder

Make-up: handige weetjes!

Net nieuwe lippenstift gekocht? Het is dan wel zo handig om de exacte datum goed te onthouden of te noteren, want alleen dan weet je ook wanneer je ‘m beter weg kan gooien…

Net nieuwe lippenstift gekocht? Het is dan wel zo handig om de exacte datum goed te onthouden of te noteren, want alleen dan weet je ook wanneer je ‘m beter weg kan gooien…

Van etenswaren vinden we het heel normaal dat er een houdbaarheidsdatum op zit, maar dat ook make-up beperkt houdbaar is, weet niet iedereen. De vermelding is bij make-up dan ook iets anders dan we gewend zijn. Op de meeste verpakkingen staat een pictogram van een open potje en een cijfer gevolgd door de letter M. Het cijfer staat voor de periode waarbinnen het product moet worden gebruikt en de M staat voor maand. Het is dus wel zo handig dat je weet wanneer je een artikel hebt gekocht.

Het is niet nodig om nu meteen in paniek te raken als je de aankoopdatum van je make-up niet meer weet. Als je de producten gebruikt, zal je gezondheid er echt niet onder lijden. Dat de houdbaarheidsdatum is overschreden, zal alleen invloed hebben op de geur, de smeuïgheid en de werking van de artikelen. Aan jou de keus hoe belangrijk je dit vindt.

Bij verkeerd gebruik van make-up kan er wel irritatie optreden. Heb je een ontstoken oog? Dan moet je heel erg oppassen met mascara. Als je je mascara hebt gebruikt toen de ontsteking al was begonnen, kun je deze beter weggooien. Anders is de kans groot dat je binnen de kortste keren met twee geïrriteerde ogen rondloopt. En ook met puistjes is het oppassen geblazen. Hoe graag je ze ook wil camoufleren, het is niet slim om er gelijk concealer op te smeren. De bacteriën kunnen dan namelijk in het potje komen en je nog heel lang tot last zijn!