Placeholder

Maak je benen klaar voor de zomer!

Zijn jouw benen klaar voor de zomer? Misschien heb je ze tijdens de winter wat minder goed verzorgd, maar nu de kleding weer luchtiger wordt, zijn extra verzorging en een kleurtje geen overbodige luxe.

Zijn jouw benen klaar voor de zomer? Misschien heb je ze tijdens de winter wat minder goed verzorgd, maar nu de kleding weer luchtiger wordt, zijn extra verzorging en een kleurtje geen overbodige luxe.

Mooie, bruine benen krijg je zo:

1. Scrubben: scrub je benen één à twee keer per week voor een mooie, egale huid. Maak ronddraaiende bewegingen, zodat de dode huidcellen goed loskomen. Scrub kun je gewoon zelf maken. Zelf scrub maken

2. Ontharen: zorg dat je benen haarvrij zijn. Doe dit een dag van tevoren, zodat je huid kan herstellen. Tegenwoordig hoef je gelukkig niet naar een scheermes of epileerapparaat te grijpen, want irritaties zoals bultjes en ingegroeide haartjes liggen op de loer. Kies in plaats daarvan voor IPL ontharing, waarbij haartjes pijnloos en zonder irritatie worden verwijderd. Dit kun je tegenwoordig ook op je gemak thuis doen, bijvoorbeeld met een lichtontharingsapparaat van Silk'n. Meer over ontharen en epileren.

3. Smeren: smeer dagelijks een bodylotion of bodybutter als je benen extreem droog zijn. Besteed extra aandacht aan ruwe, droge plekken, zoals je knieën. Zo heb je minder kans op vlekken. Hydrateer je huid met bodylotion

4. Zelfbruiner: breng na de bodylotion de zelfbruiner aan. Laat een uur drogen voordat je je kleding aantrekt, zodat je er geen vlekken op krijgt. Smeer elke dag tot je de gewenste kleur hebt en breng daarna om de drie dagen aan om de kleur vast te houden. De kleur blijft als je niet doorsmeert zo’n vijf dagen zitten. Een lekker zomers tintje

Checklist

  • Zorg dat er vijftien minuten droogtijd tussen de bodylotion en zelfbruiner zit, zodat je huid goed droog is en de zelfbruiner gelijkmatig intrekt.
  • Hetzelfde geldt voor douchen: wacht na het douchen vijftien minuten voordat je gaat smeren.
  • Breng de zelfbruiner op ruwe plekken en overgangsstukken, zoals enkels en knieën, dunner aan. Zo krijg je geen randen of vlekken.
  • Vergeet niet je handen te wassen. Schrob ook goed onder je nagels en tussen je vingers.

Tip: Let goed op onregelmatige plekken en rimpels, daar kan de zelfbruiner zich namelijk ophopen. Toch vlekken? Een paar keer extra scrubben helpt de kleur te verminderen.

Tip: Een voordeel van zelfbruinende crèmes is dat ze niet schadelijk zijn, in tegenstelling tot de zonnebank en zonlicht. Maar let op! Je hebt kleur, maar die beschermt niet tegen uv-straling, dus bescherm je huid als je de zon in gaat. Bescherm je huid tegen de zon

Tip: Bang voor vlekken? Er zijn ook producten met een vleugje zelfbruiner. Het duurt dan langer voordat de bruine kleur verschijnt, maar je hebt minder kans op vlekken. 

Tekst: Tessa Klösters.