Placeholder

Bescherm je haar

Je haar krijgt het zwaar te verduren de komende maanden. Door het koude, grauwe weer wordt je haar weer futloos, droog en slap. En dat wil je vast niet. Gelukkig kun je daar wel iets tegen doen!

Je haar krijgt het zwaar te verduren de komende maanden. Door het koude, grauwe weer wordt je haar weer futloos, droog en slap. En dat wil je vast niet. Gelukkig kun je daar wel iets tegen doen!

Vind je het ook zo irritant als je haar continu alle kanten op staat, omdat het zo statisch is? Gebruik dan een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Mocht dat niet werken, dan is er altijd nog een ander simpel trucje: spray wat haarlak op je borstel, kam dit door je haar en hebt een mooie coupe zonder statisch haar!

Vaak zijn de uiteinden van je haar erg droog in de herfst en winter. Dat komt door een gebrek aan vocht. Heb je daar veel last van? Een vochtinbrengende shampoo en conditioner helpen om je haar te voeden. Wat ook werkt, is wekelijks een fijn haarmaskertje.

Of is slap haar jouw grootste probleem? Gebruik dan een mousse en breng deze aan op handdoekdroog haar. Kam de mousse door je haaraanzet voor een extra volumeboost. Doordat de lucht vooral in de winter een stuk droger is, maakt je hoofdhuid extra talg aan om soepel te blijven. Het resultaat is, helaas, slap en vet haar.

Misschien heb je ook nog iets aan deze handige tips:

  • Gebruik tijdens het wassen van je haar lauw water. Heet water droogt je haar namelijk uit.
  • Als je de conditioner met koud water uitspoelt, sluiten de haarschubben. Daardoor houdt je haar meer vocht vast en gaat het mooi glanzen.
  • Probeer je haar niet te vaak te wassen. Je hoofdhuid droogt door de kou sneller uit en zorgt voor meer haarproblemen. Als alternatief kun je eventueel een droogshampoo gebruiken.
  • Föhn, stijl of krul je haar niet te vaak. Als je dat wel wilt doen, kun je beter een speciale heatspray gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte.

Bron: www.mamaenzo.nl