7 tips om je huid voor te bereiden op de wintermaanden

7 tips om je huid voor te bereiden op de wintermaanden

De herfst is nog maar net begonnen, maar wij zijn onze huid nu al aan het voorbereiden op de winter. Voorkomen is beter dan genezen. Met deze zeven tips helpen we je op weg.

De herfst is nog maar net begonnen, maar wij zijn onze huid nu al aan het voorbereiden op de winter. Voorkomen is beter dan genezen. Met deze zeven tips helpen we je op weg.

Exfoliatie
Dit is in het feite een natuurlijk proces van je lichaam, waarbij oude, beschadigde en vervuilde huidcellen worden afgestoten en worden vervangen door nieuwe, jonge huidcellen. Maar (vooral) tijdens de koudere maanden vallen niet alle dode huidcellen spontaan van je huid. Je kunt je huid helpen door je lichaam één keer per week te scrubben en voor je gezicht een crème met fijne korreltjes te kopen. Hiermee haal je dode huidschilfers weg en breng je de jeugdige gloed terug die vaak in de wintermaanden verdwijnt.

Hydrateren
Je huid heeft in de wintermaanden meer vocht nodig vanwege het koude weer. Gebruik daarom dagelijks een moisturizer, dit is een vocht regulerende crème die de vochtbalans van je huid op peil houdt. Zelfs wanneer je een vette huid hebt is een moisturizer belangrijk, kies er dan wel eentje zonder olie.

Korter douchen
Niets lekkerder dan een lange, warme douche na een koude dag. Maar een hete douche droogt je huid uit én ontneemt de natuurlijke oliën uit je huid. Probeer daarom één of twee keer per week minder te douchen en kies voor lauwwarm water. Smeer je huid na het douchen in met een vocht inbrengende crème.

Nachtcrème
Tijdens de nacht neemt je huid voedende stoffen veel beter op dan overdag. Het herstelt en verzorgt je huid tijdens het slapen. Daarom is een goede nachtcrème erg belangrijk. In feite kun je beter je dagcrème een keer vergeten dan je nachtcrème. Kies hier ook voor voedende en hydraterende crème.

Lippen
Schrale en gebarsten lippen komen veel voor in de winter. Zorg daarom extra goed voor je lippen door ze ’s avonds goed in te smeren met een dikke lippenbalsem. Een huisgemaakte suikerscrub kan ook helpen. Mix suiker met wat kokosolie en honing en wrijf dat zachtjes over je lippen. Volg daarna met een voedende lippenbalsem.

Bescherm jezelf
In de winter schijnt de zon misschien minder, maar de schadelijke UV-stralen zijn er nog steeds. Smeer daarom altijd je huid in met zonnebrand. Ook je handen hebben tijdens de winter veel te voorduren. Koop daarom goede handschoenen en smeer je handen regelmatig in met een voedende lotion.

Water, water en water!
Water is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Het spoelt de giftige stoffen uit je lijf en zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt met een fijne dosis vocht. Zet een flesje water naast je bank of op je bureau. Lukt het nog steeds niet om genoeg water te drinken? Er zijn genoeg apps die je daarmee kunnen helpen. Aqualert bijvoorbeeld. Kijk hier

Tekst: Annabel Velema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen