4 huidproblemen opgelost

4 huidproblemen opgelost

Heb je een vlekkerig gezicht, een droge huid, last van puistjes of een vette T-zone? Dan hebben wij voor jou de oplossing!

Heb je een vlekkerig gezicht, een droge huid, last van puistjes of een vette T-zone? Dan hebben wij voor jou de oplossing!

Vlekkerig gezicht
Wijde bloedvaten zorgen voor rode vlekken op je gezicht. Om dit tegen te gaan, kun je op een ijsblokje zuigen. Je zenuwen reageren op de kou en zenden een signaal naar je gezicht, waardoor je bloedvaten samentrekken. Zuig niet te lang op het ijsblokje, dan krijg je een brainfreeze en dat is niet prettig.

 

Droge huid
Vooral in de winter kan je huid droog worden. Pak je droge huid aan door de helft van een rijpe avocado samen te prakken met een halve eetlepel honing. Was je gezicht grondig met lauw water en dep ‘m droog. Smeer daarna het avocadoprakje op je gezicht en laat het een kwartier intrekken. De vetten uit de avocado voeden je huid en de honing doodt bacteriën en hydrateert.

Puistjes
Kamille is ontstekingsremmend en ontsmettend en werkt daarom goed tegen puistjes. Stoom je gezicht 2 keer per week door een kwartiertje boven een teiltje kokend water met kamilledruppels te hangen. Voor een nog beter effect drink je ook elke dag een paar koppen kamillethee. Ook kun je de puistjes aanstippen met kamilledruppels voor een geconcentreerde behandeling.

Vette T-zone
Het gebied rond je neus en je voorhoofd wordt de T-zone genoemd en deze wordt vaak in de loop van de dag wat vetter dan de rest van je gezicht. Je kunt hiervoor blotting paper kopen, onder andere te koop bij Kruidvat. Met dit papiertje haal je de vette laag zo weg. Je drukt het velletje even op je huid en het absorbeert het vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen