kleding kledingkast

Ga voor een transitional wardrobe met deze drie items

Heb jij het ook al gemerkt? De dagen worden wat frisser en iedereen heeft zin om ‘s avonds onder een dekentje op de bank te kruipen.

Tijd dus om je kleerkast om te gooien en plaats te maken voor wat “transitional pieces”, of kledingstukken waarmee je perfect van de zomer de herfst in ingaat.

Midi jurken in fleurige kleuren

Midi jurken kan je leuk combineren met een paar leuke sneakers, sleehak sandalen of hoge laarzen, naargelang het weer en jouw mood. Kies voor een vrolijke bloemenprint, een jeanskleedje of een tuniekjurk in bruin, groen en oranje tinten. Vermijd te donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw, maar ga in plaats daarvan voor lichtbeige en hemelsblauw om niet té veel afscheid te nemen van de zon 😉 Van ba&sh, Maje en Edited heb je onder andere fijne stukken, maar wie weet vind je er in je kleerkast ook wel mooie jurken die je kan transformeren naar een herfstige jurk als je het combineert met een warme cardigan.

Fleurige spencer

Ook dit seizoen zijn spencers, debardeurs, slip-overs of “vests” zoals ze in het Engels zetten weer erg in. Daarbovenop is het een ideaal stuk voor de overgang naar koudere dagen. Draag de fleurige spencer van Ganni of Levi’s met een straight jeansbroek of combineer je spencer met een wit hemd en een lederen broek. Ook hier kan je spelen met een lichte broek, witte T-shirt en sneakers bij zomers weer en een wollen brede broek met lage laarsjes bij herfstig weer. Voor echt koude dagen kan je een spencer ook combineren met een rolkraag trui en een toffe rok. Geef je spencer een feminiene toets door sierlijke juwelen toe te voegen zoals de Cartier love bracelet of een diamanten oorring. Of maak hem net wat stoerder door boots en een relaxte jeans te dragen.

Statement jas

Elke outfit, van een zachte trui met jeans of een witte T-shirt met lange rok, kun je upstylen door een statement jas. Kies voor deze herfst een vrolijke en luchtige jas, zoals een mooie gebroken witte blazer bij je beige broek of een origineel lederen vest in het donkerblauw of bordeaux. Gebruik je jas voor een pop of colour bij je outfit, zoals een lichtblauwe mantel, een oranje oversized blazer of een kort jasje in violet. Combineer je mantel met hippe New Balance sneakers of comfortabele Birkenstocks voor die echte transitional look.

Voor welke van onze drie tips ga jij deze herfst?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf.