Placeholder

Polaroid wenskaart maken

Een zelfgemaakte verjaardagskaart is al een cadeautje op zich. Deze kaart is wel erg leuk om te geven. Uit de camera komt een polaroid foto, waar je een foto of lief berichtje in kunt schuiven.

Een zelfgemaakte verjaardagskaart is al een cadeautje op zich. Deze kaart is wel erg leuk om te geven. Uit de camera komt een polaroid foto, waar je een foto of lief berichtje in kunt schuiven.

Dit heb je nodig:

-3 kleuren karton
-Schaar
-Lijm
-Zwarte pen/stift
-Potlood

Extra:
-Washi tape

Aan de slag:

In de afbeeldingen hieronder kun je stap voor stap zien hoe je de kaart kunt maken.

1. Begin eerst met het maken van de polaroid foto die straks uit de kaart moet komen. Vouw het eerste vel karton dubbel en teken de polaroid foto met potlood. Knip nu 2 polaroid foto’s uit. Uit 1 polaroid foto knip je een vierkant uit. Dit wordt namelijk de voorkant van de polaroid foto. Lijm de voor- en achterkant nu aan elkaar, maar laat de bovenkant open. Zo kun je er later nog een foto of briefje in schuiven. Zoals je in het voorbeeld kunt zien, hebben we een lipje overgehouden, boven de polaroid foto. Schrijf hierop ‘foto’. Zo is het straks duidelijk hoe de foto omhoog geschoven moet worden.

2. Nu maak je de basis van de kaart. Deze bestaat uit een dubbel vlak karton. Dit karton vouw je uiteindelijk dubbel en lijm je aan elkaar vast. Je laat de lijm weg in het gedeelte waar de polaroid foto komt te ‘zitten.’ Leg daarom de polaroid foto in de binnenkant van de kaart en markeer met potlood waar er gelijmd moet worden. Nu kun je de kaart dichtplakken.

3. Laat de kaart eerst goed drogen. Ondertussen kun je nu ook de lens en flitser uitknippen. Teken hiervoor op karton een cirkel en kleine rechthoek. Daarna kun je de lens, flitser en eventueel washi tape op de basiskaart plakken.

4. Is de kaart droog? Dan kun je nu de polaroid foto in je kaart schuiven. Stop er een lief klein kaartje in of een leuke foto. 

Het resultaat

Bekijk in de video hieronder het effect van deze wenskaart. 

 

Meer doe-het-zelf inspiratie? Neem dan een kijkje op onze Pinterestpagina.