Placeholder

Recept voor pastasoep met worstjes

Een heerlijke soep met ongebruikelijke ingrediënten.

Een heerlijke soep met ongebruikelijke ingrediënten.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 200 g venkel
  • 200 g knolselderij
  • 4 el olijfolie
  • 1 l vleesbouillon
  • 4 salsiccia (Italiaanse worstjes)
  • 1 bosje peterselie
  • 5 salieblaadjes
  • 10 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 200 g pasta (bijv. grote macaroni)
  • 200 g witte bonen (blik)

 

Aan de slag!

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Snijd de venkel in dunne plakken en de knolselderij in blokjes.
  3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig.
  4. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
  5. Voeg de gesneden groenten en worstjes toe en laat de soep afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken.
  6. Hak intussen de peterselieblaadjes grof en scheur de salieblaadjes.
  7. Hak de tomaatjes fijn.
  8. Kook de laatste 5-6 minuten de pasta en de uitgelekte bonen mee.
  9. Roer de tomaatjes en verse kruiden erdoor.
  10. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.