Recept voor zalm met quinoa dillesalade
31 januari 2017
Superfood quinoa smaakt heerlijk in deze salade, vooral met de zalm erbij. Hou je er niet zo van? Vervang het dan door couscous of bulgur.
Superfood quinoa smaakt heerlijk in deze salade, vooral met de zalm erbij. Hou je er niet zo van? Vervang het dan door couscous of bulgur.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 275 g quinoa (Lassie)*
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 komkommer in blokjes
- 1 avocado, gepeld en in blokjes
- 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
- sap van 1 citroen
- 3 el olijfolie, plus een beetje extra
- 4 zalmfilets
*onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn
Aan de slag!
- Kook de quinoa (of vervang door couscous of bulgur) volgens de gebruiksaanwijzing.
- Spreid de quinoa uit op een groot bord en laat tot lauwwarm of koud afkoelen.
- Meng in een schaal de quinoa met de bosuitjes, komkommer, avocado, radijsjes, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de filets, afhankelijk van de dikte, in 3-4 minuten per kant gaar en goudbruin.
- Serveer ze bij de quinoa-salade.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.