Placeholder

Recept voor Libanese plaatpizza met gehakt en spinazie

Pizza’s zijn niet alleen lekker en simpel om zelf te maken, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je van deze Libanese plaatpizza? Hoe je het maakt vind je hieronder!

Pizza’s zijn niet alleen lekker en simpel om zelf te maken, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je van deze Libanese plaatpizza? Hoe je het maakt vind je hieronder!

Buffetgerecht, 8 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak mix voor pizzabodem
  • 300 g lams- of rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g verse spinazie
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el pijnboompitten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bereid het pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit en verdeel over een ingevette bakplaat.
  3. Doe het gehakt in een kom. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de helft van het uimengsel bij het gehakt.
  4. Voeg aan het uimengsel in de pan de spinazie in porties toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur.
  5. Voeg komijn, paprikapoeder, kaneel, zout en peper aan het gehakt toe en kneed het goed door.
  6. Laat het blik tomaten uitlekken in een zeef of vergiet. Verdeel de tomaten, spinazie, het gehakt en de pijnboompitten over de pizzabodem.
  7. Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi met versgemalen peper.
  8. Snijd in stukken en zet op tafel.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

Planning: Maak de pizza van tevoren klaar en verwarm vlak voor het opdienen nog even kort in de oven.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, de Weldaad, Ikea.