Placeholder

Recept voor tagliatelle met pesto en groene asperges

Dit vegetarisch hoofdgerecht bevat zelfgemaakte pesto en is gegarandeerd een succes!

Dit vegetarisch hoofdgerecht bevat zelfgemaakte pesto en is gegarandeerd een succes!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
500 g groene asperges
– 350 g tagliatelle

Voor de pesto:
– 50 g pijnboompitten
3 0 g basilicumblaadjes
– 
50 g geraspte parmezaanse kaas of grano padano, plus extra
– 
1 kleine teen knoflook
– 
75-100 ml olijfolie

Extra: staafmixer

Bereiding
Rooster voor de pesto in een koekenpan zonder vet de pijnboompitten al omscheppend licht goudbruin. Pureer de pijnboompitten samen met de basilicum, kaas, knoflook en een scheut olijfolie in de beker van de staafmixer. Voeg langzaam en al purerend zoveel olijfolie toe tot je een smeuïge saus hebt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in stukken van ca. 3 cm. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar; kook de laatste 7 minuten de asperges mee. Giet de pasta en asperges af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pesto en een scheut kookvocht door de pasta en asperges. Verdeel over 4 diepe borden en strooi er nog wat extra kaas over.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.