Placeholder

Recept voor lauwwarme rijst met dille, gerookte zalm en feta

Deze salade van rijst, dille en gerookte zalm is zowel lauwwarm als koud lekker!

Deze salade van rijst, dille en gerookte zalm is zowel lauwwarm als koud lekker!

Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 venkel
  • 1 bosje radijsjes
  • 6 takjes dille, fijngehakt
  • sap en geraspte schil van 1 (biologische) citroen
  • 3-4 el olijfolie
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 100 g fetakaas, in blokjes

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Spreid de rijst op een bord uit en laat een beetje afkoelen.
  3. Snijd intussen de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de venkelhelften met een scherp mes of een groenteschaaf in zo dun mogelijke reepjes. Snijd of schaaf de radijsjes in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Schep de lauwe rijst in een kom en meng er de venkel, radijs, dille, citroensap en –rasp en olijfolie door.  
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep er dan de zalm en feta door.
  7. De salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tip: Je kunt de salade ook met basmatirijst maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.