Placeholder

Make-up: de volgorde

Eerst oogschaduw en dan mascara opdoen. Of was het andersom? Twijfel je wel eens over de volgorde bij het opmaken ’s ochtends? Dat is niet meer nodig met dit lijstje.

Eerst oogschaduw en dan mascara opdoen. Of was het andersom? Twijfel je wel eens over de volgorde bij het opmaken ’s ochtends? Dat is niet meer nodig met dit lijstje.

Als eerste breng je een primer óf moisturizer aan. Niet allebei dus. Moisturizer verstoort namelijk de functie van een primer (het beter blijven zitten van je make-up en het gladmaken van je huidoppervlak). Hierna volgt de foundation. Sommige vrouwen zullen waarschijnlijk eerst oogschaduw aanbrengen. Wacht daar maar even mee. Als je namelijk eerst foundation opdoet, is het makkelijk om later eventuele geknoeide oogschaduwkorrels van je gezicht te vegen.

Het is handig om na de foundation pas je concealer aan te brengen. Wanneer je namelijk foundation op hebt gedaan, breekt het punt aan dat je met een kritisch oog naar eventuele oneffenheden in je gezicht kijkt. Zie je nog iets wat je niet bevalt? Dan camoufleer je dat met concealer. Vaak heeft foundation al het grootste werk gedaan. Daarna kun je nog wat poeder eroverheen doen. Ook dat helpt later bij het weghalen van eventuele oogschaduwvlekken. Daarnaast helpt het om de foundation in te laten trekken terwijl je de rest van je make-up opdoet.

Nu kun je kiezen of je eerst je ogen of eerst je lippen doet. Als je eerst je ogen doet, begin dan met de oogschaduw, dan oogpotlood en tot slot mascara. Voor de lippen geldt: eerst balsem, dan een lipliner, dan lippenstift en als laatste lipgloss. Als allerlaatste zijn de wangen aan de beurt. Veel plezier met opmaken!

P.S. Wist je dit al over make-up?