Placeholder

Op dieet? Laat kant-en-klare salades links liggen!

Denk je dat je gezond bezig bent als je kiest voor een kant-en-klare salade? Grote kans dat je bedrogen uitkomt: dit soort salades zijn vaak vetter en zouter dan een Big Mac!

Denk je dat je gezond bezig bent als je kiest voor een kant-en-klare salade? Grote kans dat je bedrogen uitkomt: dit soort salades zijn vaak vetter en zouter dan een Big Mac!

Het is zo lekker makkelijk: je koopt een kant-en-klare maaltijdsalade, trekt het plastic eraf, mengt de ingrediënten door elkaar en begint lekker met eten. Maar hoe makkelijk het ook is: kijk uit voor de verborgen calorieën!

Het Britse consumentenconcern Which? heeft onderzoek gedaan naar kant-en-klare maaltijdsalades, en kwam erachter dit soort salades helemaal niet zo gezond zijn. Geen aanrader voor je zomerdieet dus! Vooral door de dressing, de croutons en de toegevoegde kaasjes bevatten de kant-en-klare salades vaak heel veel zout en vet.

Als je naar de McDonalds gaat en daar een Big Mac bestelt, ben je zelfs vaak gezonder uit dan wanneer je een kant-en-klare supermarktsalade opeet. Omdat salades een goed imago hebben, let je vaak niet eens op het etiket met de voedingswaarde. Misschien is het nu tijd om daar verandering in te brengen…

Een Big Mac bevat ongeveer 510 kCal en 26 gram vet. Hieronder staat een lijstje van kant-en-klare maaltijdsalades van de Albert Heijn:

De geitenkaas honing salade: 720kcal/ 54 vet
De lauwwarme geitenkaas salade: 774kcal/ 68 vet
De ceasar salade: 518kcal/ 29 vet
De kipfilet mango salade: 720kcal/ 54 vet
De garnalen sweet chili salade: 441kcal/ 16 vet
De biefstuk teriyaki salade: 450kcal/ 13.5 vet

Je kunt daarom het beste je eigen maaltijdsalade samenstellen. Kies dan bijvoorbeeld voor een saladedressing met weinig calorieën, volkoren pasta of zilvervliesrijst om de salade een lekkere bite te geven en daarnaast gezonde ingrediënten als tonijn, kipfilet en zalm.

Bronnen
Dailymail
Beautyweb