×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik wilde nooit kinderen, nu zorg ik voor de pubers van mijn overleden zus'


Sinds de zus van Babette (55) is overleden, zorgt ze met liefde voor haar zoons Sander (15) en Tom (13). Na een bewust kinderloos bestaan heeft ze nu ineens fulltime twee puberjongens in huis. “De afgelopen jaren waren zwaar, maar ik zou het zo weer doen." 

"Vroeger wist ik het zeker: ik wil geen kinderen. Als ik moeders met peuters zag, dacht ik nooit: wauw, ik wil ook zo’n kleintje. Ik vind kinderen heus wel leuk, mijn rol als tante van de zoons van mijn zus Sandra beviel me prima. Maar er zelf aan beginnen? Nee. Ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen. Die levenslange verantwoordelijkheid benauwde me. Toch zei ik ja toen mijn zus in 2013 op sterven lag en ze mij vroeg of ik voor haar zoons Sander, nu vijftien, en Tom, nu dertien, wilde gaan zorgen. Ik deed het uit liefde. Maar ik was naïef. Het is namelijk zwaarder dan ik had verwacht.

Sandra en ik waren de jongsten uit een gezin van tien kinderen. We scheelden slechts een jaar en onze broers en zussen zijn een paar jaar ouder, dus we trokken vooral met elkaar op. Onze band was heel hecht, ook al verschilden we van karakter. Ik ben teruggetrokken en vrij serieus. Sandra was de lolbroek, die nergens bang voor was en door het leven fladderde. Ik was geschokt toen in 2010 bij haar borstkanker werd vastgesteld. Twee zussen van ons en ikzelf hadden ook weleens een knobbeltje gehad, maar dat waren cystes. Dat het bij Sandra niet onschuldig was, vond ik moeilijk te verkroppen." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je broer of zus?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 21:33

  Reactie: Ja, omdat..
  Ik ben als jong meisje van 12 jaar al van school gehaald,omdat mijn moeder erg ziek was! Dat hield dus in voor 7 personen koken,wassen en alles schoonhouden wat er maar in een huishouding gebeuren moet ! Alles ging redelijk, totdat mijn zusje die 2,5 jaar jonger is aan tafel zat en zich aan het opmaken was! Het was net alsof ik het slootje voor de familie was en zij kon gaan en staan waar zijzelf maar wilde, bij haar vriendje slapen, terwijl ik geen tijd voor mijn vriendje had, was dit wel het geval moest ik mijn jongste broertje op sleeptouw meenemen zodat mijn vriendje zij,ajuus,je bent dus ook nog het kindermeisje??? Ja dus,dat was ik ook! Totdat de stoppen doorsloegen bij mij en ik tegen mijn zusje zei,maak en n je eigen bed op,want ik ben bijna klaar met de lichte was,zij als de duvel naar Pa heen die dus kwam en tegen me zei,maak dat bed even op, nee dus,kreeg klappen met blote handen,hield me stil,er werd de mattenklopper bij genomen,ik zei nog niets al deed het erg veel pijn, toen de stofzuigers lang erbij gepakt werd en die op mijn rug geslagen wed brak ik en zei,ik doe het wel PA,En wat zei mijn zusje ??? PA,ik doe het wel even,heb nog wel even tijd !!! Dat is nooit weer goedgekomen en nu heden ter dagen noemen mijn broers en zusje mij oud wijf,terwijl ze niet begrijpen dat ik ook maar opdrachten kreeg van mijn oude Heer !!! Ze komen geen van allen bij me,zelfs niet op een verjaardag wat erg veel pijn doet!! Maar wat kan ik eraan doen??? NIETS !!!!!groeten BLOEMENMEISJE
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 29 jul '15 21:49

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt heb met broer en zus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 23:13

  Reactie: Nee, omdat..
  Vroeger was mijn broer mijn beste maatje, totdat hij ging scheiden en een andere vrouw kreeg. Sindsdien voelt hij zich ver boven ons staan. Hij heeft onuitstaanbare kinderen die onbeschoft, verschrikkelijk materialistisch en onuitstaanbaar zijn. Dus NEE ik zou er niet eens over na hoeven denken , 1000% nee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimg di 4 aug '15 19:45

  Reactie: Ja, omdat..
  ik het voor kinderen heel belangrijk vind dat ze een goede en veilige basis hebben. De belangrijkste basis is hun dan ontnomen. Dan sta ik toch echt dichtbij en hoop ik dat ik ze die basis weer kan bieden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 aug '15 22:34

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt met mijn zus
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |