×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik wilde nooit kinderen, nu zorg ik voor de pubers van mijn overleden zus'


Sinds de zus van Babette (55) is overleden, zorgt ze met liefde voor haar zoons Sander (15) en Tom (13). Na een bewust kinderloos bestaan heeft ze nu ineens fulltime twee puberjongens in huis. “De afgelopen jaren waren zwaar, maar ik zou het zo weer doen." 

"Vroeger wist ik het zeker: ik wil geen kinderen. Als ik moeders met peuters zag, dacht ik nooit: wauw, ik wil ook zo’n kleintje. Ik vind kinderen heus wel leuk, mijn rol als tante van de zoons van mijn zus Sandra beviel me prima. Maar er zelf aan beginnen? Nee. Ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen. Die levenslange verantwoordelijkheid benauwde me. Toch zei ik ja toen mijn zus in 2013 op sterven lag en ze mij vroeg of ik voor haar zoons Sander, nu vijftien, en Tom, nu dertien, wilde gaan zorgen. Ik deed het uit liefde. Maar ik was naïef. Het is namelijk zwaarder dan ik had verwacht.

Sandra en ik waren de jongsten uit een gezin van tien kinderen. We scheelden slechts een jaar en onze broers en zussen zijn een paar jaar ouder, dus we trokken vooral met elkaar op. Onze band was heel hecht, ook al verschilden we van karakter. Ik ben teruggetrokken en vrij serieus. Sandra was de lolbroek, die nergens bang voor was en door het leven fladderde. Ik was geschokt toen in 2010 bij haar borstkanker werd vastgesteld. Twee zussen van ons en ikzelf hadden ook weleens een knobbeltje gehad, maar dat waren cystes. Dat het bij Sandra niet onschuldig was, vond ik moeilijk te verkroppen." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je broer of zus?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 21:33

  Reactie: Ja, omdat..
  Ik ben als jong meisje van 12 jaar al van school gehaald,omdat mijn moeder erg ziek was! Dat hield dus in voor 7 personen koken,wassen en alles schoonhouden wat er maar in een huishouding gebeuren moet ! Alles ging redelijk, totdat mijn zusje die 2,5 jaar jonger is aan tafel zat en zich aan het opmaken was! Het was net alsof ik het slootje voor de familie was en zij kon gaan en staan waar zijzelf maar wilde, bij haar vriendje slapen, terwijl ik geen tijd voor mijn vriendje had, was dit wel het geval moest ik mijn jongste broertje op sleeptouw meenemen zodat mijn vriendje zij,ajuus,je bent dus ook nog het kindermeisje??? Ja dus,dat was ik ook! Totdat de stoppen doorsloegen bij mij en ik tegen mijn zusje zei,maak en n je eigen bed op,want ik ben bijna klaar met de lichte was,zij als de duvel naar Pa heen die dus kwam en tegen me zei,maak dat bed even op, nee dus,kreeg klappen met blote handen,hield me stil,er werd de mattenklopper bij genomen,ik zei nog niets al deed het erg veel pijn, toen de stofzuigers lang erbij gepakt werd en die op mijn rug geslagen wed brak ik en zei,ik doe het wel PA,En wat zei mijn zusje ??? PA,ik doe het wel even,heb nog wel even tijd !!! Dat is nooit weer goedgekomen en nu heden ter dagen noemen mijn broers en zusje mij oud wijf,terwijl ze niet begrijpen dat ik ook maar opdrachten kreeg van mijn oude Heer !!! Ze komen geen van allen bij me,zelfs niet op een verjaardag wat erg veel pijn doet!! Maar wat kan ik eraan doen??? NIETS !!!!!groeten BLOEMENMEISJE
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 29 jul '15 21:49

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt heb met broer en zus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 23:13

  Reactie: Nee, omdat..
  Vroeger was mijn broer mijn beste maatje, totdat hij ging scheiden en een andere vrouw kreeg. Sindsdien voelt hij zich ver boven ons staan. Hij heeft onuitstaanbare kinderen die onbeschoft, verschrikkelijk materialistisch en onuitstaanbaar zijn. Dus NEE ik zou er niet eens over na hoeven denken , 1000% nee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimg di 4 aug '15 19:45

  Reactie: Ja, omdat..
  ik het voor kinderen heel belangrijk vind dat ze een goede en veilige basis hebben. De belangrijkste basis is hun dan ontnomen. Dan sta ik toch echt dichtbij en hoop ik dat ik ze die basis weer kan bieden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 aug '15 22:34

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt met mijn zus
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |