×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis

Vriendin 31: Nadat Babettes zus gestorven was, nam zij de kinderen in huis
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik wilde nooit kinderen, nu zorg ik voor de pubers van mijn overleden zus'


Sinds de zus van Babette (55) is overleden, zorgt ze met liefde voor haar zoons Sander (15) en Tom (13). Na een bewust kinderloos bestaan heeft ze nu ineens fulltime twee puberjongens in huis. “De afgelopen jaren waren zwaar, maar ik zou het zo weer doen." 

"Vroeger wist ik het zeker: ik wil geen kinderen. Als ik moeders met peuters zag, dacht ik nooit: wauw, ik wil ook zo’n kleintje. Ik vind kinderen heus wel leuk, mijn rol als tante van de zoons van mijn zus Sandra beviel me prima. Maar er zelf aan beginnen? Nee. Ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen. Die levenslange verantwoordelijkheid benauwde me. Toch zei ik ja toen mijn zus in 2013 op sterven lag en ze mij vroeg of ik voor haar zoons Sander, nu vijftien, en Tom, nu dertien, wilde gaan zorgen. Ik deed het uit liefde. Maar ik was naïef. Het is namelijk zwaarder dan ik had verwacht.

Sandra en ik waren de jongsten uit een gezin van tien kinderen. We scheelden slechts een jaar en onze broers en zussen zijn een paar jaar ouder, dus we trokken vooral met elkaar op. Onze band was heel hecht, ook al verschilden we van karakter. Ik ben teruggetrokken en vrij serieus. Sandra was de lolbroek, die nergens bang voor was en door het leven fladderde. Ik was geschokt toen in 2010 bij haar borstkanker werd vastgesteld. Twee zussen van ons en ikzelf hadden ook weleens een knobbeltje gehad, maar dat waren cystes. Dat het bij Sandra niet onschuldig was, vond ik moeilijk te verkroppen." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde doen voor je broer of zus?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 21:33

  Reactie: Ja, omdat..
  Ik ben als jong meisje van 12 jaar al van school gehaald,omdat mijn moeder erg ziek was! Dat hield dus in voor 7 personen koken,wassen en alles schoonhouden wat er maar in een huishouding gebeuren moet ! Alles ging redelijk, totdat mijn zusje die 2,5 jaar jonger is aan tafel zat en zich aan het opmaken was! Het was net alsof ik het slootje voor de familie was en zij kon gaan en staan waar zijzelf maar wilde, bij haar vriendje slapen, terwijl ik geen tijd voor mijn vriendje had, was dit wel het geval moest ik mijn jongste broertje op sleeptouw meenemen zodat mijn vriendje zij,ajuus,je bent dus ook nog het kindermeisje??? Ja dus,dat was ik ook! Totdat de stoppen doorsloegen bij mij en ik tegen mijn zusje zei,maak en n je eigen bed op,want ik ben bijna klaar met de lichte was,zij als de duvel naar Pa heen die dus kwam en tegen me zei,maak dat bed even op, nee dus,kreeg klappen met blote handen,hield me stil,er werd de mattenklopper bij genomen,ik zei nog niets al deed het erg veel pijn, toen de stofzuigers lang erbij gepakt werd en die op mijn rug geslagen wed brak ik en zei,ik doe het wel PA,En wat zei mijn zusje ??? PA,ik doe het wel even,heb nog wel even tijd !!! Dat is nooit weer goedgekomen en nu heden ter dagen noemen mijn broers en zusje mij oud wijf,terwijl ze niet begrijpen dat ik ook maar opdrachten kreeg van mijn oude Heer !!! Ze komen geen van allen bij me,zelfs niet op een verjaardag wat erg veel pijn doet!! Maar wat kan ik eraan doen??? NIETS !!!!!groeten BLOEMENMEISJE
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 29 jul '15 21:49

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt heb met broer en zus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 jul '15 23:13

  Reactie: Nee, omdat..
  Vroeger was mijn broer mijn beste maatje, totdat hij ging scheiden en een andere vrouw kreeg. Sindsdien voelt hij zich ver boven ons staan. Hij heeft onuitstaanbare kinderen die onbeschoft, verschrikkelijk materialistisch en onuitstaanbaar zijn. Dus NEE ik zou er niet eens over na hoeven denken , 1000% nee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimg di 4 aug '15 19:45

  Reactie: Ja, omdat..
  ik het voor kinderen heel belangrijk vind dat ze een goede en veilige basis hebben. De belangrijkste basis is hun dan ontnomen. Dan sta ik toch echt dichtbij en hoop ik dat ik ze die basis weer kan bieden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 aug '15 22:34

  Reactie: Nee, omdat..
  geen kontakt met mijn zus
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!