×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: 'Zij denkt dat we beste vriendinnen zijn'

Vriendin 8: 'Zij denkt dat we beste vriendinnen zijn'
21.02.2017 - Redactie Vriendin

Manon (31) werd niet bewust vriendinnen met Margriet (36): het overkwam haar min of meer. En hoewel ze Margriet niet eens aardig vindt, veinst ze dat ze beste vriendinnen zijn. "Je kunt pesters maar beter te vriend houden."


'Al bij de eerste kennismaking wist ik dat ik moest oppassen voor haar'

Manon: “Hoe kun je een vriendin hebben die je helemaal niet als vriendin wilt hebben? Mijn vriend Rob snapt er niets van. Ik baal ervan, zeker als Margriet weer afgeeft op andere moeders van de school. Maar zeggen hoe gemeen ik dat roddelen van haar vind, durf ik ook niet. Ik wil absoluut niet dat Margriet denkt dat ik niet aan haar kant sta en dat ze zich ineens tegen mij keert. En dus houd ik mijn mond en doe alsof ik het met haar eens ben. Sterker nog, ik doe alsof ik haar beste vriendin ben. Ik weet het: dat is laf. Maar ik ben vroeger als kind gepest door meiden zoals zij en weet inmiddels dat het beter is zulke vrouwen te vriend te houden.”

Arrogant
“Zes jaar geleden leerde ik haar kennen, toen mijn zoon bij haar zoon in groep één terechtkwam en we op dat moment allebei drie maanden zwanger waren van een tweede. Al bij de eerste kennismaking wist ik dat ik moest oppassen voor haar. Ze had iets arrogants over zich. Ze was klassenassistent, maar deed alsof ze de schooldirecteur was. Voordat ik het wist, had ze me luizen- en voorleesmoeder gemaakt terwijl ik daar eigenlijk geen zin in had. ‘Jij werkt maar vier ochtenden, Manon. Je hebt tijd genoeg, toch?’ zo besliste ze voor mij. Haar zoon Bram klikte totaal niet met mijn zoon Liam. Liam kwam geregeld huilend thuis: Bram had hem geschopt, geslagen, of hij mocht van hem niet meespelen. Ik zei tegen Liam dat hij aan zijn juf moest vertellen dat Bram hem plaagde, maar er veranderde weinig. Mijn vriend Rob vond dat ik het gedrag van Bram moest voorleggen aan zijn moeder. Maar toen ik voorzichtig bij Margriet informeerde of zij wist dat onze zoons vaak ruzie hadden, snauwde ze me meteen af. Daar moesten wij ons niet mee bemoeien."

Blijkbaar wel aardig
"Gek genoeg hield het pestgedrag van Bram op toen Margriet en ik samen in het Sinterklaas- comité zaten en gezamenlijk voorbereidingen troffen voor het 5-decemberfeest. Uiteraard had zij mijn naam alweer op de lijst gezet voordat ik er zelf over had kunnen nadenken. We versierden samen de klas en pakten gezusterlijk, met onze zwangere buik, de cadeautjes in. Ik vond Margriet nog even dominant en arrogant als in het begin, maar kennelijk zag ze mij wel zitten. Ze werd vertrouwelijk. Vertelde over huwelijksproblemen met haar man, maar ook hele verhalen over de andere ouders uit de klas van onze zoons. In het kort kwam het erop neer dat ze hen vreselijk saaie mutsen vond. Ik was anders, dat had ze meteen gezien, zei ze. Ze vond mij moderner, liever en gezellig. Ik voelde me gestreeld door haar woorden, was blij dat ze mij blijkbaar wel aardig vond. Want intussen ging het geroddel over andere moeders gewoon door.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 8.

Herken je Manons verhaal, wil je erop reageren of zelf je verhaal vertellen? Praat mee op ons forum

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |