×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik
04.01.2017 -

Of RTL-nieuwslezeres Merel Westrik (37) goede voornemens heeft? “Weet je, ik moet al zo veel: aardig zijn voor mijn collega’s, een leuke zus zijn, op tijd mijn bed uit komen...” Daarom: een gesprek over liefde, familie, haar kinderwens en haar lievelingsmedium televisie.


'Ik ben niet streng voor mezelf, eerder aardig'


Het is lastig om een afspraak te maken met Merel. Ze neemt haar mobiel vaak niet op, reageert laat op berichten. Als tijdens ons gesprek haar telefoon begint te piepen, kijkt ze schuldbewust, bijna in paniek zelfs: “Ik vind het soms ook gewoon wat veel, iedereen komt maar de hele tijd onderbreken waar je mee bezig bent.” 

Waar ben je dan zo druk mee dat je niet reageert op je telefoon?
“Ik ben een heel slechte planner, spreek vaak af zonder dat ik mijn agenda erbij pak. Vervolgens kijk ik in mijn agenda en denk ik: o jee, ik ben toch best wel druk. Het RTL Nieuws presenteer ik zes dagen achter elkaar en de week erop hoef ik niet te werken. Maar dan ga ik toch naar RTL om opnames terug te kijken of voor coaching. In de drie dagen die ik uiteindelijk voor mezelf heb, plan ik alleen maar dingen die ik zelf leuk vind om te doen.” 

Wat doe je zoal op je vrije dagen?
“Ik heb niet zo veel vrienden, mijn zussen zijn mijn vriendinnen. Zij zijn de allerbeste! Dat is echt onvoorwaar­delijk. Hoe stom ze ook doen of hoe vervelend ze ook zijn, ik hou gewoon ontzettend veel van ze. We schelen allemaal drie jaar: ik ben 37, Amber is 34 en Kirsten 31. We hebben ook nog een halfzusje van 20, Bo. Amber heeft twee kinderen van negen en vier. Volgens mij ben ik wel een leuke tante. Ik help met hun kinderfeestjes, ze blijven weleens logeren, het is leuk om ze te zien opgroeien en ik probeer mijn zus ook echt te helpen. Ik hou zelf erg van buiten zijn, en mijn neefje houdt van visjes vangen en buiten­ spelen, dus we vormen een goed team.” 

Zie je jezelf ook nog moeder worden? Je bent ‘al’ 37...
“Nou, ik ben ‘pas’ 37! Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar ik heb er ook geen haast mee. Het lijkt me te gek om mee te maken en ik kan me ook niet voorstellen dat ik het nooit zal mee­ maken. Tegelijkertijd is het natuurlijk het allergrootste besluit van je leven, dus ik vind dat je daar wel de tijd voor mag nemen. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat ik op een dag denk: nu mag het wel gebeuren, en dat het dan niet lukt. Je kunt er wel plannen over maken, maar het loopt misschien toch anders.” 
 

‘Hoe stom mijn zussen ook doen, ik hou gewoon ontzettend veel van ze’ 

 

Ben je niet bang om een ‘oude’ moeder te worden?
“Zelf ben ik mijn moeder alleen maar leuker gaan vinden naarmate ze ouder werd. Volgens mij is het dus juist een zegen voor het eventuele kind dat ik later ga krijgen, dat ik wat ouder zal zijn. Bovendien is mijn vriend sportief dus dat scheelt: ik kan ze voorlezen, hij kan lekker actief met ze doen! Het ontroert me hoe je er zó voor iemand kunt zijn in zijn leven. Mijn nichtje zei laatst: ‘Ik vind jou zo lief!’ Hop, daar ging ik al: tranen! Moet je je voorstellen dat het nog dichterbij komt... Ja, daar schrok ik wel van. Wat ik leuk vind aan kinderen: als ik zie hoe mijn neefje en nichtje het leven beleven, voel ik me ook weer kind. Je leert je weer te verwonderen, dingen mooi te vinden. Met open mond naar kerstverlichting in de straat te kijken. Ja, het moederschap lijkt me heftig, maar ik wil het wel meemaken.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!