×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik
04.01.2017 -

Of RTL-nieuwslezeres Merel Westrik (37) goede voornemens heeft? “Weet je, ik moet al zo veel: aardig zijn voor mijn collega’s, een leuke zus zijn, op tijd mijn bed uit komen...” Daarom: een gesprek over liefde, familie, haar kinderwens en haar lievelingsmedium televisie.


'Ik ben niet streng voor mezelf, eerder aardig'


Het is lastig om een afspraak te maken met Merel. Ze neemt haar mobiel vaak niet op, reageert laat op berichten. Als tijdens ons gesprek haar telefoon begint te piepen, kijkt ze schuldbewust, bijna in paniek zelfs: “Ik vind het soms ook gewoon wat veel, iedereen komt maar de hele tijd onderbreken waar je mee bezig bent.” 

Waar ben je dan zo druk mee dat je niet reageert op je telefoon?
“Ik ben een heel slechte planner, spreek vaak af zonder dat ik mijn agenda erbij pak. Vervolgens kijk ik in mijn agenda en denk ik: o jee, ik ben toch best wel druk. Het RTL Nieuws presenteer ik zes dagen achter elkaar en de week erop hoef ik niet te werken. Maar dan ga ik toch naar RTL om opnames terug te kijken of voor coaching. In de drie dagen die ik uiteindelijk voor mezelf heb, plan ik alleen maar dingen die ik zelf leuk vind om te doen.” 

Wat doe je zoal op je vrije dagen?
“Ik heb niet zo veel vrienden, mijn zussen zijn mijn vriendinnen. Zij zijn de allerbeste! Dat is echt onvoorwaar­delijk. Hoe stom ze ook doen of hoe vervelend ze ook zijn, ik hou gewoon ontzettend veel van ze. We schelen allemaal drie jaar: ik ben 37, Amber is 34 en Kirsten 31. We hebben ook nog een halfzusje van 20, Bo. Amber heeft twee kinderen van negen en vier. Volgens mij ben ik wel een leuke tante. Ik help met hun kinderfeestjes, ze blijven weleens logeren, het is leuk om ze te zien opgroeien en ik probeer mijn zus ook echt te helpen. Ik hou zelf erg van buiten zijn, en mijn neefje houdt van visjes vangen en buiten­ spelen, dus we vormen een goed team.” 

Zie je jezelf ook nog moeder worden? Je bent ‘al’ 37...
“Nou, ik ben ‘pas’ 37! Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar ik heb er ook geen haast mee. Het lijkt me te gek om mee te maken en ik kan me ook niet voorstellen dat ik het nooit zal mee­ maken. Tegelijkertijd is het natuurlijk het allergrootste besluit van je leven, dus ik vind dat je daar wel de tijd voor mag nemen. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat ik op een dag denk: nu mag het wel gebeuren, en dat het dan niet lukt. Je kunt er wel plannen over maken, maar het loopt misschien toch anders.” 
 

‘Hoe stom mijn zussen ook doen, ik hou gewoon ontzettend veel van ze’ 

 

Ben je niet bang om een ‘oude’ moeder te worden?
“Zelf ben ik mijn moeder alleen maar leuker gaan vinden naarmate ze ouder werd. Volgens mij is het dus juist een zegen voor het eventuele kind dat ik later ga krijgen, dat ik wat ouder zal zijn. Bovendien is mijn vriend sportief dus dat scheelt: ik kan ze voorlezen, hij kan lekker actief met ze doen! Het ontroert me hoe je er zó voor iemand kunt zijn in zijn leven. Mijn nichtje zei laatst: ‘Ik vind jou zo lief!’ Hop, daar ging ik al: tranen! Moet je je voorstellen dat het nog dichterbij komt... Ja, daar schrok ik wel van. Wat ik leuk vind aan kinderen: als ik zie hoe mijn neefje en nichtje het leven beleven, voel ik me ook weer kind. Je leert je weer te verwonderen, dingen mooi te vinden. Met open mond naar kerstverlichting in de straat te kijken. Ja, het moederschap lijkt me heftig, maar ik wil het wel meemaken.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |