×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik

Vriendin 1: Het volle leven van nieuwslezeres Merel Westrik
04.01.2017 -

Of RTL-nieuwslezeres Merel Westrik (37) goede voornemens heeft? “Weet je, ik moet al zo veel: aardig zijn voor mijn collega’s, een leuke zus zijn, op tijd mijn bed uit komen...” Daarom: een gesprek over liefde, familie, haar kinderwens en haar lievelingsmedium televisie.


'Ik ben niet streng voor mezelf, eerder aardig'


Het is lastig om een afspraak te maken met Merel. Ze neemt haar mobiel vaak niet op, reageert laat op berichten. Als tijdens ons gesprek haar telefoon begint te piepen, kijkt ze schuldbewust, bijna in paniek zelfs: “Ik vind het soms ook gewoon wat veel, iedereen komt maar de hele tijd onderbreken waar je mee bezig bent.” 

Waar ben je dan zo druk mee dat je niet reageert op je telefoon?
“Ik ben een heel slechte planner, spreek vaak af zonder dat ik mijn agenda erbij pak. Vervolgens kijk ik in mijn agenda en denk ik: o jee, ik ben toch best wel druk. Het RTL Nieuws presenteer ik zes dagen achter elkaar en de week erop hoef ik niet te werken. Maar dan ga ik toch naar RTL om opnames terug te kijken of voor coaching. In de drie dagen die ik uiteindelijk voor mezelf heb, plan ik alleen maar dingen die ik zelf leuk vind om te doen.” 

Wat doe je zoal op je vrije dagen?
“Ik heb niet zo veel vrienden, mijn zussen zijn mijn vriendinnen. Zij zijn de allerbeste! Dat is echt onvoorwaar­delijk. Hoe stom ze ook doen of hoe vervelend ze ook zijn, ik hou gewoon ontzettend veel van ze. We schelen allemaal drie jaar: ik ben 37, Amber is 34 en Kirsten 31. We hebben ook nog een halfzusje van 20, Bo. Amber heeft twee kinderen van negen en vier. Volgens mij ben ik wel een leuke tante. Ik help met hun kinderfeestjes, ze blijven weleens logeren, het is leuk om ze te zien opgroeien en ik probeer mijn zus ook echt te helpen. Ik hou zelf erg van buiten zijn, en mijn neefje houdt van visjes vangen en buiten­ spelen, dus we vormen een goed team.” 

Zie je jezelf ook nog moeder worden? Je bent ‘al’ 37...
“Nou, ik ben ‘pas’ 37! Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar ik heb er ook geen haast mee. Het lijkt me te gek om mee te maken en ik kan me ook niet voorstellen dat ik het nooit zal mee­ maken. Tegelijkertijd is het natuurlijk het allergrootste besluit van je leven, dus ik vind dat je daar wel de tijd voor mag nemen. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat ik op een dag denk: nu mag het wel gebeuren, en dat het dan niet lukt. Je kunt er wel plannen over maken, maar het loopt misschien toch anders.” 
 

‘Hoe stom mijn zussen ook doen, ik hou gewoon ontzettend veel van ze’ 

 

Ben je niet bang om een ‘oude’ moeder te worden?
“Zelf ben ik mijn moeder alleen maar leuker gaan vinden naarmate ze ouder werd. Volgens mij is het dus juist een zegen voor het eventuele kind dat ik later ga krijgen, dat ik wat ouder zal zijn. Bovendien is mijn vriend sportief dus dat scheelt: ik kan ze voorlezen, hij kan lekker actief met ze doen! Het ontroert me hoe je er zó voor iemand kunt zijn in zijn leven. Mijn nichtje zei laatst: ‘Ik vind jou zo lief!’ Hop, daar ging ik al: tranen! Moet je je voorstellen dat het nog dichterbij komt... Ja, daar schrok ik wel van. Wat ik leuk vind aan kinderen: als ik zie hoe mijn neefje en nichtje het leven beleven, voel ik me ook weer kind. Je leert je weer te verwonderen, dingen mooi te vinden. Met open mond naar kerstverlichting in de straat te kijken. Ja, het moederschap lijkt me heftig, maar ik wil het wel meemaken.” 

Lees verder in Vriendin 1
Lees ook: Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |