×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: verslaggever Jaap van Deurzen gaat volgend jaar met pensioen

Vriendin 48: verslaggever Jaap van Deurzen gaat volgend jaar met pensioen
29.11.2016 -

Jaap van Deurzen (64) reist voor RTL nieuws niet alleen stad en land af, hij is ook veel in het buitenland. Nog even dan: volgend jaar gaat de leukste verslaggever van Nederland met pensioen.


Wilde je altijd al journalist worden?
“Eigenlijk wel. Het vak van journalist kende ik uit Kuifje, dat wilde ik ook! Als jongetje van tien schreef ik verhaaltjes op mijn kamer die ik daarna aan mijn moeder liet lezen. Maar ik kwam uit een arbeidersgezin uit Rotterdam en daar werd je eigenlijk opgevoed voor de haven. Mijn moeder zei: ‘Als je journalist wilt worden, moet je naar de hbs’ en dat was niet haalbaar. Toen ben ik maar reisleider geworden.”

Is dat niet heel wat anders?
“Reisleider is een combinatie van verhaaltjes vertellen en op pad zijn. En ook wel een beetje in the picture staan. Destijds, ik was 27, had ik een Deense vriendin en werkte ik voor een Deens reisbureau in Ierland. Daar was ik buschauffeur en reisleider, met een microfoon voor mijn gezicht. Ik ben ook nog in Griekenland geweest, en in Italië heb ik de Denen de skipistes laten zien. Heel leuk. En best bijzonder voor een arbeidersjongen, ja. Maar op een gegeven moment wilde ik wat anders doen en ben ik stukjes gaan schrijven die ik naar de krant stuurde. Naar de Amsterdamse krant Het Parool en naar Opzij.”

Opzij is een vrouwenblad.
“Klopt! Ik was inmiddels getrouwd met Ineke en had kinderen. Ik vond schrijven leuk en stuurde stukjes naar Opzij over mijn vrouw en dochter onder de naam Josfineke van Deurzen. Zo werd ik columnist voor Opzij. Ik werd op een gegeven moment gebeld waar die rekening naartoe moest. Ik kreeg er 75 gulden voor. Nou ja, toen kwam de aap uit de mouw; ze vonden het wel heel grappig maar wilden geen man als vrouw.”

Vond je dat niet moeilijk, om in de huid van een vrouw te kruipen?
“Nee, niet echt. Toen het schrijven voor Opzij ophield, heb ik Viva onder hetzelfde pseudoniem benaderd. Die vonden mijn stukjes heel leuk, maar vonden dat ik te veel op de kinderen focuste. Of ik niet meer over mijn vrouw-zijn wilde schrijven. En even langs wilde komen. Ik heb mijn vrouw nog gevraagd of zij naar het gesprek wilde gaan, maar dat durfde ze niet. Dat was het einde van mijn vrouwelijke columnistenschap.”

Lees het hele interview in Vriendin 48. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |