×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: verslaggever Jaap van Deurzen gaat volgend jaar met pensioen

Vriendin 48: verslaggever Jaap van Deurzen gaat volgend jaar met pensioen
29.11.2016 -

Jaap van Deurzen (64) reist voor RTL nieuws niet alleen stad en land af, hij is ook veel in het buitenland. Nog even dan: volgend jaar gaat de leukste verslaggever van Nederland met pensioen.


Wilde je altijd al journalist worden?
“Eigenlijk wel. Het vak van journalist kende ik uit Kuifje, dat wilde ik ook! Als jongetje van tien schreef ik verhaaltjes op mijn kamer die ik daarna aan mijn moeder liet lezen. Maar ik kwam uit een arbeidersgezin uit Rotterdam en daar werd je eigenlijk opgevoed voor de haven. Mijn moeder zei: ‘Als je journalist wilt worden, moet je naar de hbs’ en dat was niet haalbaar. Toen ben ik maar reisleider geworden.”

Is dat niet heel wat anders?
“Reisleider is een combinatie van verhaaltjes vertellen en op pad zijn. En ook wel een beetje in the picture staan. Destijds, ik was 27, had ik een Deense vriendin en werkte ik voor een Deens reisbureau in Ierland. Daar was ik buschauffeur en reisleider, met een microfoon voor mijn gezicht. Ik ben ook nog in Griekenland geweest, en in Italië heb ik de Denen de skipistes laten zien. Heel leuk. En best bijzonder voor een arbeidersjongen, ja. Maar op een gegeven moment wilde ik wat anders doen en ben ik stukjes gaan schrijven die ik naar de krant stuurde. Naar de Amsterdamse krant Het Parool en naar Opzij.”

Opzij is een vrouwenblad.
“Klopt! Ik was inmiddels getrouwd met Ineke en had kinderen. Ik vond schrijven leuk en stuurde stukjes naar Opzij over mijn vrouw en dochter onder de naam Josfineke van Deurzen. Zo werd ik columnist voor Opzij. Ik werd op een gegeven moment gebeld waar die rekening naartoe moest. Ik kreeg er 75 gulden voor. Nou ja, toen kwam de aap uit de mouw; ze vonden het wel heel grappig maar wilden geen man als vrouw.”

Vond je dat niet moeilijk, om in de huid van een vrouw te kruipen?
“Nee, niet echt. Toen het schrijven voor Opzij ophield, heb ik Viva onder hetzelfde pseudoniem benaderd. Die vonden mijn stukjes heel leuk, maar vonden dat ik te veel op de kinderen focuste. Of ik niet meer over mijn vrouw-zijn wilde schrijven. En even langs wilde komen. Ik heb mijn vrouw nog gevraagd of zij naar het gesprek wilde gaan, maar dat durfde ze niet. Dat was het einde van mijn vrouwelijke columnistenschap.”

Lees het hele interview in Vriendin 48. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!