×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Pauliens ex-vriend kwam tegenover haar wonen

Vriendin 27: Pauliens ex-vriend kwam tegenover haar wonen
05.07.2016 - Redactie Vriendin

Er wordt veel verhuisd in haar wijk, dus Paulien (34) keek niet op van de verhuiswagen aan de overkant. Tot ze haar nieuwe overbuurman zag. Het was Ingo (41). Haar eerste liefde. Met zijn gezin. "Als hij zijn kinderen naar school brengt, ga ik ook altijd 'toevallig' de deur uit."


'Mijn eerste liefde is mijn overbuurman en ik ben net zo verliefd als toen'

Pauline: “Elke dag zie ik hem wel een keer voorbijlopen, alleen of met zijn gezin. En elke keer heb ik spijt. Spijt dat ik deze leuke man, mijn allereerste liefde, zo makkelijk heb ‘weggedaan’. Wat dom dat ik veertien jaar geleden niet besefte wat een topper Ingo eigenlijk is en hoe gelukkig hij me had kunnen maken. Nu ben ik een hoop ervaring en liefdesverdriet rijker en is het te laat. Ik ga absoluut niet in een gelukkig huwelijk stoken, want ik zie dagelijks hoe happy Ingo is en hoe gek hij is op zijn vrouw. Maar intussen fladderen de vlinders door mijn lijf en kan ik aan niemand anders denken dan aan Ingo. Als hij naar me zwaait, is mijn dag goed, als we een praatje maken, lig ik de hele nacht wakker. Hem ontwijken wordt lastig, want mijn ex-geliefde is sinds kort mijn buurman.”

De vrijheid lonkte
“Ik was net negentien en Ingo was zesentwintig toen we verkering kregen. Hij was al een hele tijd mijn hockeycoach. Tijdens een teamuitje zoenden we en werden we verliefd. We waren dag en nacht samen. Ik trok half bij hem in. Ingo was ontzettend lief voor me. Hij bracht en haalde me van mijn bijbaantjes en deed alles voor me. Maar na een paar maanden merkte ik dat we eigenlijk niet zo goed bij elkaar pasten. Het leeftijdsverschil brak ons op. Mijn leven bestond uit studeren, sporten, werken in de horeca en stappen. Het liefst ging ik op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- én zondagavond de kroeg in. Mijn doel was om zo veel mogelijk plezier te hebben. Ingo daarentegen zat net zo lief een avond thuis. Hij wilde best een avond in het weekend stappen, maar hij was eraan toe zich te settelen. Hij dacht al aan samenwonen, trouwen, kindjes. Dat benauwde me. Na een maand of zes maakte ik het uit. Ik vond hem nog steeds een schat, maar mijn vrijheid lonkte. Ingo was er kapot van. Ik schaam me nog steeds als ik aan die tijd terugdenk, want ik ging vrij harteloos met hem om. Als hij me belde, nam ik niet op en zijn sms’jes beantwoordde ik pas laat. Ik had het te druk met mijn vriendinnen en bier drinken in de kroeg. Achteraf kan ik me wel voor mijn kop slaan."

Nog even knap
“Een half jaar geleden had ik net de ergste pijn verwerkt en mijn leven weer op orde, toen ik verhuiswagens in de straat zag staan. Nu is dat geen enorme verrassing; ik woon in een wijk met rijtjeshuizen waar het aantal scheidingen gigantisch hoog is. Bijna wekelijks worden er Te koop-borden geplaatst of staan er opgestapelde verhuisdozen in de tuin. Deze keer ging het om het huis schuin bij mij aan de overkant, dat al een tijdje te koop had gestaan. Een beetje nieuwsgierig keek ik door het raam wie daar kwamen wonen. Onze voortuinen grenzen bijna aan elkaar en als ik op zolder ben, kan ik zo bij deze mensen in de woonkamer kijken. In eerste instantie zag ik twee kindjes van een jaar of zes en een leuke blonde vrouw. Daarachter liep een donkere man met grote tassen te sjouwen. In eerste instantie zag ik zijn gezicht niet, maar toen hij zich omdraaide om meer spullen te halen, schrok ik me rot. Dat was Ingo! Hij was geen spat veranderd, nog steeds even knap."

Lees het hele verhaal in Vriendin 27.

Herken je Pauliens verhaal en wil je reageren of wil je gewoon een reactie geven? Praat mee op het forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |