×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Pauliens ex-vriend kwam tegenover haar wonen

Vriendin 27: Pauliens ex-vriend kwam tegenover haar wonen
05.07.2016 - Redactie Vriendin

Er wordt veel verhuisd in haar wijk, dus Paulien (34) keek niet op van de verhuiswagen aan de overkant. Tot ze haar nieuwe overbuurman zag. Het was Ingo (41). Haar eerste liefde. Met zijn gezin. "Als hij zijn kinderen naar school brengt, ga ik ook altijd 'toevallig' de deur uit."


'Mijn eerste liefde is mijn overbuurman en ik ben net zo verliefd als toen'

Pauline: “Elke dag zie ik hem wel een keer voorbijlopen, alleen of met zijn gezin. En elke keer heb ik spijt. Spijt dat ik deze leuke man, mijn allereerste liefde, zo makkelijk heb ‘weggedaan’. Wat dom dat ik veertien jaar geleden niet besefte wat een topper Ingo eigenlijk is en hoe gelukkig hij me had kunnen maken. Nu ben ik een hoop ervaring en liefdesverdriet rijker en is het te laat. Ik ga absoluut niet in een gelukkig huwelijk stoken, want ik zie dagelijks hoe happy Ingo is en hoe gek hij is op zijn vrouw. Maar intussen fladderen de vlinders door mijn lijf en kan ik aan niemand anders denken dan aan Ingo. Als hij naar me zwaait, is mijn dag goed, als we een praatje maken, lig ik de hele nacht wakker. Hem ontwijken wordt lastig, want mijn ex-geliefde is sinds kort mijn buurman.”

De vrijheid lonkte
“Ik was net negentien en Ingo was zesentwintig toen we verkering kregen. Hij was al een hele tijd mijn hockeycoach. Tijdens een teamuitje zoenden we en werden we verliefd. We waren dag en nacht samen. Ik trok half bij hem in. Ingo was ontzettend lief voor me. Hij bracht en haalde me van mijn bijbaantjes en deed alles voor me. Maar na een paar maanden merkte ik dat we eigenlijk niet zo goed bij elkaar pasten. Het leeftijdsverschil brak ons op. Mijn leven bestond uit studeren, sporten, werken in de horeca en stappen. Het liefst ging ik op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- én zondagavond de kroeg in. Mijn doel was om zo veel mogelijk plezier te hebben. Ingo daarentegen zat net zo lief een avond thuis. Hij wilde best een avond in het weekend stappen, maar hij was eraan toe zich te settelen. Hij dacht al aan samenwonen, trouwen, kindjes. Dat benauwde me. Na een maand of zes maakte ik het uit. Ik vond hem nog steeds een schat, maar mijn vrijheid lonkte. Ingo was er kapot van. Ik schaam me nog steeds als ik aan die tijd terugdenk, want ik ging vrij harteloos met hem om. Als hij me belde, nam ik niet op en zijn sms’jes beantwoordde ik pas laat. Ik had het te druk met mijn vriendinnen en bier drinken in de kroeg. Achteraf kan ik me wel voor mijn kop slaan."

Nog even knap
“Een half jaar geleden had ik net de ergste pijn verwerkt en mijn leven weer op orde, toen ik verhuiswagens in de straat zag staan. Nu is dat geen enorme verrassing; ik woon in een wijk met rijtjeshuizen waar het aantal scheidingen gigantisch hoog is. Bijna wekelijks worden er Te koop-borden geplaatst of staan er opgestapelde verhuisdozen in de tuin. Deze keer ging het om het huis schuin bij mij aan de overkant, dat al een tijdje te koop had gestaan. Een beetje nieuwsgierig keek ik door het raam wie daar kwamen wonen. Onze voortuinen grenzen bijna aan elkaar en als ik op zolder ben, kan ik zo bij deze mensen in de woonkamer kijken. In eerste instantie zag ik twee kindjes van een jaar of zes en een leuke blonde vrouw. Daarachter liep een donkere man met grote tassen te sjouwen. In eerste instantie zag ik zijn gezicht niet, maar toen hij zich omdraaide om meer spullen te halen, schrok ik me rot. Dat was Ingo! Hij was geen spat veranderd, nog steeds even knap."

Lees het hele verhaal in Vriendin 27.

Herken je Pauliens verhaal en wil je reageren of wil je gewoon een reactie geven? Praat mee op het forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |