×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Barbara nam geld op van de spaarrekening van haar kinderen

Vriendin 19: Barbara nam geld op van de spaarrekening van haar kinderen
11.05.2016 - Redactie Vriendin

Single moeder Barbara (39) besloot geld van de rekeningen van haar zoons Lucas (12) en Boris (10) op te nemen om een auto te kopen.


"Ik heb gestolen van mijn eigen kinderen" 

 

Barbara: "Twee jaar geleden gingen Tjerk en ik uit elkaar. We modderden al jaren aan en onze ruzies werden steeds erger en erger. De laatste tijd ontploften we om de kleinste dingen tegen elkaar, de liefde was gewoon op.


Nieuwe start
“Het vooruitzicht van een leven als gescheiden vrouw benauwde me. Ik zou een dag extra gaan werken, maar meer ook niet. Ik wilde er voor de kinderen zijn. Voor hen was de tijd die eraan kwam al pittig genoeg, ze hadden me nodig. Via kennissen kon ik een fijn klein huisje bij ons in het dorp huren. De eerste maanden steunde Tjerk me financieel nog.

Hij wilde ons koophuis behouden en had, om dat voor elkaar te krijgen, mijn medewerking nodig. Zodra de deal met ons oude huis rond was, nam hij ineens afstand. Ik moest het maar zelf zien te redden, vond hij. Logisch natuurlijk, want we waren gescheiden. Maar van zijn behulpzaamheid was ook weinig meer over. Ons huis had een restschuld, dus ik bleef met lege handen achter. Ik kreeg alleen wat geld uit onze levensverzekering, daar kocht ik voor mezelf een nieuwe inboedel van. Vrijwel alles liet ik bij Tjerk achter, ik wilde een nieuwe start maken.

De alimentatie die ik kreeg, viel me behoorlijk tegen. Ik hoorde weleens bedragen van vriendinnen, daar kwam de alimentatie die ik kreeg niet bij in de buurt. Maar toch, met die dag extra werken, de kinderbijslag en de alimentatie kon ik prima rondkomen. Ik lette goed op mijn uitgaven. Ik wilde niet dat de kinderen erop achteruit gingen, daarom kocht ik nog steeds merkkleding voor ze. Maar voor mezelf speurde ik internet af, op zoek naar koopjes. We trokken er ook nog regelmatig met z’n drietjes op uit, bijvoorbeeld naar de dierentuin. Dan zorgde ik dat ik kortingsbonnen had. Voorheen zou ik ter plekke iets lekkers voor ons hebben gekocht, maar nu nam ik broodjes mee. Het ging prima zo!”

Even geen buffer
Het geld dat ik verdiende, ging elke maand vrijwel hele- maal op. Ik deed geen gekke dingen, maar het was gewoon geen vetpot. Een buffer opbouwen, dat zou later wel komen. Ik wilde genieten, we leefden nu!

Maar ergens knaagde het wel aan me dat ik niets spaarde. Als ik in de auto zat en op de radio iets hoorde over beleggen of sparen, zapte ik snel naar een andere zender. Ik wist dat ik in geval van nood op niemand zou kunnen terugvallen. Ik ben erop tegen om geld van vrienden te lenen, en lenen van mijn ouders was ook geen optie. Het lukt ze met hun pensioen maar nauwelijks om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Lees het hele verhaal van Barbara in Vriendin 19.

Heb jij net als Barbara een geheim voor je gezin, en wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op het forum

 

Bron: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |