×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Barbara nam geld op van de spaarrekening van haar kinderen

Vriendin 19: Barbara nam geld op van de spaarrekening van haar kinderen
11.05.2016 - Redactie Vriendin

Single moeder Barbara (39) besloot geld van de rekeningen van haar zoons Lucas (12) en Boris (10) op te nemen om een auto te kopen.


"Ik heb gestolen van mijn eigen kinderen" 

 

Barbara: "Twee jaar geleden gingen Tjerk en ik uit elkaar. We modderden al jaren aan en onze ruzies werden steeds erger en erger. De laatste tijd ontploften we om de kleinste dingen tegen elkaar, de liefde was gewoon op.


Nieuwe start
“Het vooruitzicht van een leven als gescheiden vrouw benauwde me. Ik zou een dag extra gaan werken, maar meer ook niet. Ik wilde er voor de kinderen zijn. Voor hen was de tijd die eraan kwam al pittig genoeg, ze hadden me nodig. Via kennissen kon ik een fijn klein huisje bij ons in het dorp huren. De eerste maanden steunde Tjerk me financieel nog.

Hij wilde ons koophuis behouden en had, om dat voor elkaar te krijgen, mijn medewerking nodig. Zodra de deal met ons oude huis rond was, nam hij ineens afstand. Ik moest het maar zelf zien te redden, vond hij. Logisch natuurlijk, want we waren gescheiden. Maar van zijn behulpzaamheid was ook weinig meer over. Ons huis had een restschuld, dus ik bleef met lege handen achter. Ik kreeg alleen wat geld uit onze levensverzekering, daar kocht ik voor mezelf een nieuwe inboedel van. Vrijwel alles liet ik bij Tjerk achter, ik wilde een nieuwe start maken.

De alimentatie die ik kreeg, viel me behoorlijk tegen. Ik hoorde weleens bedragen van vriendinnen, daar kwam de alimentatie die ik kreeg niet bij in de buurt. Maar toch, met die dag extra werken, de kinderbijslag en de alimentatie kon ik prima rondkomen. Ik lette goed op mijn uitgaven. Ik wilde niet dat de kinderen erop achteruit gingen, daarom kocht ik nog steeds merkkleding voor ze. Maar voor mezelf speurde ik internet af, op zoek naar koopjes. We trokken er ook nog regelmatig met z’n drietjes op uit, bijvoorbeeld naar de dierentuin. Dan zorgde ik dat ik kortingsbonnen had. Voorheen zou ik ter plekke iets lekkers voor ons hebben gekocht, maar nu nam ik broodjes mee. Het ging prima zo!”

Even geen buffer
Het geld dat ik verdiende, ging elke maand vrijwel hele- maal op. Ik deed geen gekke dingen, maar het was gewoon geen vetpot. Een buffer opbouwen, dat zou later wel komen. Ik wilde genieten, we leefden nu!

Maar ergens knaagde het wel aan me dat ik niets spaarde. Als ik in de auto zat en op de radio iets hoorde over beleggen of sparen, zapte ik snel naar een andere zender. Ik wist dat ik in geval van nood op niemand zou kunnen terugvallen. Ik ben erop tegen om geld van vrienden te lenen, en lenen van mijn ouders was ook geen optie. Het lukt ze met hun pensioen maar nauwelijks om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Lees het hele verhaal van Barbara in Vriendin 19.

Heb jij net als Barbara een geheim voor je gezin, en wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op het forum

 

Bron: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!