×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ria en haar man ruziën over de kinderen

Ria en haar man ruziën over de kinderen
24.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Wij denken zo anders over de opvoeding, ons huwelijk gaat eraan kapot’


Nu hun kinderen puberen wordt pijnlijk duidelijk hoe verschillend Ria (42) en haar man Karel (45) over de opvoeding denken. "We staan echt lijnrecht tegenover elkaar, hebben hier in huis zelfs kamp mama en kamp papa."

Ria: “Kinderen zijn slim. Heel slim. Ze weten precies bij welke ouder ze moeten zijn om iets voor elkaar te krijgen. Onze kinderen zijn daar meesters in. Hoe klein ze ook waren, ze wisten: bij papa krijg ik meer gedaan als het om cadeaus of zakgeld gaat. Ik was weer makkelijker met vriendjes laten spelen, logeren en mee-eten. Dus vroegen ze dat altijd aan mij.
Als het om de maaltijden ging, zorgde ik ervoor dat de kinderen gezond aten, terwijl Karel meestal vette dingen klaarmaakte en rustig op maandagavond, als ik naar yoga was, pannenkoeken bakte als de kinderen daar om vroegen. Achteraf waren dat relatief kleine dingen, geen onoverkomelijke issues. We discussieerden er even over en kwamen er dan altijd wel uit. Inmiddels is dat heel anders. Nu de kinderen ouder worden en er grotere opvoedkwesties spelen, staan we steeds weer lijnrecht tegenover elkaar en vrees ik zelfs voor onze huwelijk.”

Steeds meer een strijd
“Karel en ik houden het al 22 jaar met elkaar uit, maar we zijn heel verschillend. We hebben ieder een andere achtergrond: ik kom uit het Gooi, mijn vader was bankdirecteur. Karel komt uit Rotterdam, zijn vader werkte in de havens. Ook qua karakter lijken we niet op elkaar: ik ben rustig en serieus, hij is joviaal en spontaan, en houdt van grappen en grollen. Karel bedenkt rustig op donderdagavond dat we een nieuwe tv moeten hebben en rent dan vlak voor sluitingstijd naar de Media Markt, waar hij dan in tien minuten voor negenhonderd euro een nieuw exemplaar koopt. Zonder eerst advies in te winnen of met mij te overleggen. Dat kan ik niet echt waarderen. Zelf zou ik, voordat ik zo veel geld uitgeef, eerst alle rapporten van de Consumentenbond bestuderen.
Maar ik heb er in de afgelopen jaren geleerd mee om te gaan. Het maakt Karel tot wie hij is: spontaan en bijzonder. Ooit ben ik om die eigenschappen verliefd op hem geworden. In onze verkeringstijd verraste hij me bijna elk weekend met leuke uitjes. Vergeleken met hem waren die serieuze jongens van school ontzettend saai. Karel en ik kregen samen drie kinderen: Kiki, Bas en Anna, nu zeventien, vijftien en twaalf. We zijn allebei stapelgek op ze, maar vullen het ouderschap heel anders in. Karel wil de beste vriend van onze kinderen zijn en ziet het leven als een feestje. Terwijl ik mezelf in eerste instantie echt als moeder en opvoeder zie, en hun jeugd beschouw als een leerproces ter voorbereiding op de maatschappij. Ik vind het heerlijk om met Kiki te winkelen, maar dan ben ik gewoon ‘mama’. Vriendinnen heeft ze genoeg. Er is maar één moeder."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |