×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ria en haar man ruziën over de kinderen

Ria en haar man ruziën over de kinderen
24.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Wij denken zo anders over de opvoeding, ons huwelijk gaat eraan kapot’


Nu hun kinderen puberen wordt pijnlijk duidelijk hoe verschillend Ria (42) en haar man Karel (45) over de opvoeding denken. "We staan echt lijnrecht tegenover elkaar, hebben hier in huis zelfs kamp mama en kamp papa."

Ria: “Kinderen zijn slim. Heel slim. Ze weten precies bij welke ouder ze moeten zijn om iets voor elkaar te krijgen. Onze kinderen zijn daar meesters in. Hoe klein ze ook waren, ze wisten: bij papa krijg ik meer gedaan als het om cadeaus of zakgeld gaat. Ik was weer makkelijker met vriendjes laten spelen, logeren en mee-eten. Dus vroegen ze dat altijd aan mij.
Als het om de maaltijden ging, zorgde ik ervoor dat de kinderen gezond aten, terwijl Karel meestal vette dingen klaarmaakte en rustig op maandagavond, als ik naar yoga was, pannenkoeken bakte als de kinderen daar om vroegen. Achteraf waren dat relatief kleine dingen, geen onoverkomelijke issues. We discussieerden er even over en kwamen er dan altijd wel uit. Inmiddels is dat heel anders. Nu de kinderen ouder worden en er grotere opvoedkwesties spelen, staan we steeds weer lijnrecht tegenover elkaar en vrees ik zelfs voor onze huwelijk.”

Steeds meer een strijd
“Karel en ik houden het al 22 jaar met elkaar uit, maar we zijn heel verschillend. We hebben ieder een andere achtergrond: ik kom uit het Gooi, mijn vader was bankdirecteur. Karel komt uit Rotterdam, zijn vader werkte in de havens. Ook qua karakter lijken we niet op elkaar: ik ben rustig en serieus, hij is joviaal en spontaan, en houdt van grappen en grollen. Karel bedenkt rustig op donderdagavond dat we een nieuwe tv moeten hebben en rent dan vlak voor sluitingstijd naar de Media Markt, waar hij dan in tien minuten voor negenhonderd euro een nieuw exemplaar koopt. Zonder eerst advies in te winnen of met mij te overleggen. Dat kan ik niet echt waarderen. Zelf zou ik, voordat ik zo veel geld uitgeef, eerst alle rapporten van de Consumentenbond bestuderen.
Maar ik heb er in de afgelopen jaren geleerd mee om te gaan. Het maakt Karel tot wie hij is: spontaan en bijzonder. Ooit ben ik om die eigenschappen verliefd op hem geworden. In onze verkeringstijd verraste hij me bijna elk weekend met leuke uitjes. Vergeleken met hem waren die serieuze jongens van school ontzettend saai. Karel en ik kregen samen drie kinderen: Kiki, Bas en Anna, nu zeventien, vijftien en twaalf. We zijn allebei stapelgek op ze, maar vullen het ouderschap heel anders in. Karel wil de beste vriend van onze kinderen zijn en ziet het leven als een feestje. Terwijl ik mezelf in eerste instantie echt als moeder en opvoeder zie, en hun jeugd beschouw als een leerproces ter voorbereiding op de maatschappij. Ik vind het heerlijk om met Kiki te winkelen, maar dan ben ik gewoon ‘mama’. Vriendinnen heeft ze genoeg. Er is maar één moeder."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |