×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Inges schoondochter leidde een dubbelleven

Vriendin 4: Inges schoondochter leidde een dubbelleven
27.01.2016 - Redactie Vriendin

'Terwijl ik oppaste, ging mijn schoondochter vreemd.'


Inge (56) is moeder van Marcel (34) en oma van Roos (6). Sinds acht maanden is haar zoon weg bij zijn vrouw Annette (36). "Na een jaar van rare acties ben ik Annette gaan bespioneren. Zou ze vreemdgaan?"

Inge: “In de zomer van 2009 zag de toekomst er fantastisch uit. Op een prachtige dag in augustus
trouwde mijn zoon Marcel met Annette, en ik stond als moeder apetrots naast het bruidspaar. Ik had me stiekem best een beetje zorgen gemaakt om mijn kind, want Marcel had nooit vriendinnetjes. Hij had lang alleen interesse in brommers en motoren en het wilde niet zo vlotten met vrouwen. Hij vond meiden leuk, maar zij zagen hem niet staan of hadden al een relatie. Ik voelde me daar schuldig over.
Toen Marcel veertien maanden oud was, verliet zijn vader mij voor een andere vrouw en bekommerde
hij zich niet meer om zijn zoon. Ik probeerde Marcel zo goed mogelijk op te voeden, maar ben nooit meer hertrouwd en er was dus geen vaderfiguur in Marcels leven. Ik was bang dat ik mijn zoon daarmee het verkeerde voorbeeld had gegeven. Ook al kon ik er zelf niks aan doen, Marcel heeft nooit een echt gezinsleven gekend.”

De perfecte vrouw
“Marcel was 27 toen hij Annette leerde kennen via een relatiebureau. Stappen of op een dansschool iemand ontmoeten was niks voor hem, daar is hij te verlegen voor. Dus riep hij de hulp in van een professional die hem begeleidde bij het daten. De eerste afspraak mislukte, maar de tweede georganiseerde ontmoeting was een enorm succes. De ‘koppelaarster’ had hem vooraf al gezegd dat ze de perfecte vrouw voor hem had gevonden: net als Marcel nog onervaren op liefdesgebied, maar heel lief. En dat klopte. Er sloeg meteen een vonk over. Na drie dates ging Marcel op zijn knieën en vroeg Annette ten huwelijk. Misschien te snel, maar ze wilden hun toekomst samen delen. Hij had alles keurig voor elkaar: een eigen koopwoning, een motor en een auto. Het was logisch dat zij bij hem introk, want zij woonde in een tweekamerflatje. Ik heb Annette geholpen met verhuizen, omdat haar eigen ouders ver weg wonen en ze niet veel steun aan hen had. Ook daarna hielp ik waar ik kon. Ik woon zelf twee straten verderop en werk nog drie ochtenden, maar ben verder heel flexibel in mijn tijd.

Er klopt iets niet
“De eerste jaren was er niks aan de hand. Annette maakte af en toe afspraken op mijn vrije dagen en ook op zaterdagavond kwam Roos vaak slapen. Marcel wilde niet echt buiten de deur eten of ’s avonds
weg, maar ze kookten dan lekker samen en keken een serie. Ik vond het prima en genoot volop van mijn kleinkind. De eerste tekenen dat er iets niet klopte, kwamen voor mij zo’n twee jaar geleden. Ik zat vrij dicht op hun huwelijk en er vielen me dingen op. Annette wilde steeds vaker weg. Niet alleen om even te lunchen of een middag te winkelen, ook ’s avonds. En dan toevallig op de avond dat Marcel een computercursus volgde voor zijn werk, of moest voetballen. Ze had sinds kort een nieuwe beste vriendin, Denise, die wij niet kenden, maar met wie ze close was. Zij had het nogal moeilijk en Annette steunde haar.

Lees het hele verhaal in Vriendin 4.

Vallen jou als (schoon)moeder ook dingen op aan de relatie van je kind? Praat dan mee op ons forum. 
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |