×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Inges schoondochter leidde een dubbelleven

Vriendin 4: Inges schoondochter leidde een dubbelleven
27.01.2016 - Redactie Vriendin

'Terwijl ik oppaste, ging mijn schoondochter vreemd.'


Inge (56) is moeder van Marcel (34) en oma van Roos (6). Sinds acht maanden is haar zoon weg bij zijn vrouw Annette (36). "Na een jaar van rare acties ben ik Annette gaan bespioneren. Zou ze vreemdgaan?"

Inge: “In de zomer van 2009 zag de toekomst er fantastisch uit. Op een prachtige dag in augustus
trouwde mijn zoon Marcel met Annette, en ik stond als moeder apetrots naast het bruidspaar. Ik had me stiekem best een beetje zorgen gemaakt om mijn kind, want Marcel had nooit vriendinnetjes. Hij had lang alleen interesse in brommers en motoren en het wilde niet zo vlotten met vrouwen. Hij vond meiden leuk, maar zij zagen hem niet staan of hadden al een relatie. Ik voelde me daar schuldig over.
Toen Marcel veertien maanden oud was, verliet zijn vader mij voor een andere vrouw en bekommerde
hij zich niet meer om zijn zoon. Ik probeerde Marcel zo goed mogelijk op te voeden, maar ben nooit meer hertrouwd en er was dus geen vaderfiguur in Marcels leven. Ik was bang dat ik mijn zoon daarmee het verkeerde voorbeeld had gegeven. Ook al kon ik er zelf niks aan doen, Marcel heeft nooit een echt gezinsleven gekend.”

De perfecte vrouw
“Marcel was 27 toen hij Annette leerde kennen via een relatiebureau. Stappen of op een dansschool iemand ontmoeten was niks voor hem, daar is hij te verlegen voor. Dus riep hij de hulp in van een professional die hem begeleidde bij het daten. De eerste afspraak mislukte, maar de tweede georganiseerde ontmoeting was een enorm succes. De ‘koppelaarster’ had hem vooraf al gezegd dat ze de perfecte vrouw voor hem had gevonden: net als Marcel nog onervaren op liefdesgebied, maar heel lief. En dat klopte. Er sloeg meteen een vonk over. Na drie dates ging Marcel op zijn knieën en vroeg Annette ten huwelijk. Misschien te snel, maar ze wilden hun toekomst samen delen. Hij had alles keurig voor elkaar: een eigen koopwoning, een motor en een auto. Het was logisch dat zij bij hem introk, want zij woonde in een tweekamerflatje. Ik heb Annette geholpen met verhuizen, omdat haar eigen ouders ver weg wonen en ze niet veel steun aan hen had. Ook daarna hielp ik waar ik kon. Ik woon zelf twee straten verderop en werk nog drie ochtenden, maar ben verder heel flexibel in mijn tijd.

Er klopt iets niet
“De eerste jaren was er niks aan de hand. Annette maakte af en toe afspraken op mijn vrije dagen en ook op zaterdagavond kwam Roos vaak slapen. Marcel wilde niet echt buiten de deur eten of ’s avonds
weg, maar ze kookten dan lekker samen en keken een serie. Ik vond het prima en genoot volop van mijn kleinkind. De eerste tekenen dat er iets niet klopte, kwamen voor mij zo’n twee jaar geleden. Ik zat vrij dicht op hun huwelijk en er vielen me dingen op. Annette wilde steeds vaker weg. Niet alleen om even te lunchen of een middag te winkelen, ook ’s avonds. En dan toevallig op de avond dat Marcel een computercursus volgde voor zijn werk, of moest voetballen. Ze had sinds kort een nieuwe beste vriendin, Denise, die wij niet kenden, maar met wie ze close was. Zij had het nogal moeilijk en Annette steunde haar.

Lees het hele verhaal in Vriendin 4.

Vallen jou als (schoon)moeder ook dingen op aan de relatie van je kind? Praat dan mee op ons forum. 
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |