×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’
25.11.2015 - Redactie Vriendin

"Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde mijn vriendin het bed met m’n ex"


Dat haar huwelijk voorbij was, was al erg genoeg. Gelukkig kreeg Josefien (35) steun van haar beste vriendin. Dacht ze. “Al die tijd had ze met me mee gepraat, terwijl ze intussen met mijn ex in bed lag.”

Josefien: “Thijs en ik waren twaalf jaar getrouwd, toen ik de scheiding aanvroeg. Eigenlijk had ik al veel eerder aan de bel moeten trekken. Hij was erg dominant en controleerde me in alles, ik mocht zelfs mijn eigen bankzaken niet regelen. Afspreken met vriendinnen betekende een avond lang berichten van hem: waar was ik? Met wie? Wat deed ik? Hoe laat zou ik thuis zijn? In iedere man zag hij een potentiële minnaar van mij. Hoe ironisch, denk ik nu. Als ik heel eerlijk ben, vonden we gewoon andere dingen belangrijk in het leven. Hij was erg materialisch, terwijl ik veel meer waarde hecht aan spontaniteit en genieten. Ik was al jaren niet meer happy, maar ik durfde niets te zeggen. Ik ben trouw aan mensen en wilde mijn man en kinderen geen pijn doen.”

Veel steun
“In de lente van 2014 zei ik tegen Thijs dat ik wilde scheiden. Hij vond het verschrikkelijk en vertelde aan iedereen in onze straat dat ik een affaire had – wat niet zo was – en speelde de zielige, verlaten man. Maar zijn tranen waren snel opgedroogd, want amper twee weken later woonde hij al half samen
met een andere vrouw. We waren co-ouderschap overeengekomen: we zouden het zo goed mogelijk regelen omwille van onze zoons Tom en Sem. Maar Thijs was zo vol van zijn nieuwe liefde, dat hij zijn
oude leven vergat. Hij kwam afspraken niet na, miste het tienminutengesprek van Tom op school, kwam niet opdagen bij een doktersafspraak van Sem en snauwde me af als ik er iets van zei. Eén keer werd ik zelfs gebeld dat Sem nog op het schoolplein stond, wachtend op zijn vader… Ook financieel liet hij me vallen. Hij verdiende goed, maar gunde mij geen cent. In die dagen ging het slecht met me. Ik had verdriet om de scheiding en moest halsoverkop naar een andere woning verhuizen. Gelukkig had ik veel steun aan Sanne en Paul. Ze kwamen in het weekend schilderen en klussen, maar ik kon ook bij ze uithuilen. Bij allebei.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Ben jij ook hevig teleurgesteld in een vriendin? Praat dan mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |