×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’
25.11.2015 - Redactie Vriendin

"Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde mijn vriendin het bed met m’n ex"


Dat haar huwelijk voorbij was, was al erg genoeg. Gelukkig kreeg Josefien (35) steun van haar beste vriendin. Dacht ze. “Al die tijd had ze met me mee gepraat, terwijl ze intussen met mijn ex in bed lag.”

Josefien: “Thijs en ik waren twaalf jaar getrouwd, toen ik de scheiding aanvroeg. Eigenlijk had ik al veel eerder aan de bel moeten trekken. Hij was erg dominant en controleerde me in alles, ik mocht zelfs mijn eigen bankzaken niet regelen. Afspreken met vriendinnen betekende een avond lang berichten van hem: waar was ik? Met wie? Wat deed ik? Hoe laat zou ik thuis zijn? In iedere man zag hij een potentiële minnaar van mij. Hoe ironisch, denk ik nu. Als ik heel eerlijk ben, vonden we gewoon andere dingen belangrijk in het leven. Hij was erg materialisch, terwijl ik veel meer waarde hecht aan spontaniteit en genieten. Ik was al jaren niet meer happy, maar ik durfde niets te zeggen. Ik ben trouw aan mensen en wilde mijn man en kinderen geen pijn doen.”

Veel steun
“In de lente van 2014 zei ik tegen Thijs dat ik wilde scheiden. Hij vond het verschrikkelijk en vertelde aan iedereen in onze straat dat ik een affaire had – wat niet zo was – en speelde de zielige, verlaten man. Maar zijn tranen waren snel opgedroogd, want amper twee weken later woonde hij al half samen
met een andere vrouw. We waren co-ouderschap overeengekomen: we zouden het zo goed mogelijk regelen omwille van onze zoons Tom en Sem. Maar Thijs was zo vol van zijn nieuwe liefde, dat hij zijn
oude leven vergat. Hij kwam afspraken niet na, miste het tienminutengesprek van Tom op school, kwam niet opdagen bij een doktersafspraak van Sem en snauwde me af als ik er iets van zei. Eén keer werd ik zelfs gebeld dat Sem nog op het schoolplein stond, wachtend op zijn vader… Ook financieel liet hij me vallen. Hij verdiende goed, maar gunde mij geen cent. In die dagen ging het slecht met me. Ik had verdriet om de scheiding en moest halsoverkop naar een andere woning verhuizen. Gelukkig had ik veel steun aan Sanne en Paul. Ze kwamen in het weekend schilderen en klussen, maar ik kon ook bij ze uithuilen. Bij allebei.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Ben jij ook hevig teleurgesteld in een vriendin? Praat dan mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |