×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’
25.11.2015 - Redactie Vriendin

"Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde mijn vriendin het bed met m’n ex"


Dat haar huwelijk voorbij was, was al erg genoeg. Gelukkig kreeg Josefien (35) steun van haar beste vriendin. Dacht ze. “Al die tijd had ze met me mee gepraat, terwijl ze intussen met mijn ex in bed lag.”

Josefien: “Thijs en ik waren twaalf jaar getrouwd, toen ik de scheiding aanvroeg. Eigenlijk had ik al veel eerder aan de bel moeten trekken. Hij was erg dominant en controleerde me in alles, ik mocht zelfs mijn eigen bankzaken niet regelen. Afspreken met vriendinnen betekende een avond lang berichten van hem: waar was ik? Met wie? Wat deed ik? Hoe laat zou ik thuis zijn? In iedere man zag hij een potentiële minnaar van mij. Hoe ironisch, denk ik nu. Als ik heel eerlijk ben, vonden we gewoon andere dingen belangrijk in het leven. Hij was erg materialisch, terwijl ik veel meer waarde hecht aan spontaniteit en genieten. Ik was al jaren niet meer happy, maar ik durfde niets te zeggen. Ik ben trouw aan mensen en wilde mijn man en kinderen geen pijn doen.”

Veel steun
“In de lente van 2014 zei ik tegen Thijs dat ik wilde scheiden. Hij vond het verschrikkelijk en vertelde aan iedereen in onze straat dat ik een affaire had – wat niet zo was – en speelde de zielige, verlaten man. Maar zijn tranen waren snel opgedroogd, want amper twee weken later woonde hij al half samen
met een andere vrouw. We waren co-ouderschap overeengekomen: we zouden het zo goed mogelijk regelen omwille van onze zoons Tom en Sem. Maar Thijs was zo vol van zijn nieuwe liefde, dat hij zijn
oude leven vergat. Hij kwam afspraken niet na, miste het tienminutengesprek van Tom op school, kwam niet opdagen bij een doktersafspraak van Sem en snauwde me af als ik er iets van zei. Eén keer werd ik zelfs gebeld dat Sem nog op het schoolplein stond, wachtend op zijn vader… Ook financieel liet hij me vallen. Hij verdiende goed, maar gunde mij geen cent. In die dagen ging het slecht met me. Ik had verdriet om de scheiding en moest halsoverkop naar een andere woning verhuizen. Gelukkig had ik veel steun aan Sanne en Paul. Ze kwamen in het weekend schilderen en klussen, maar ik kon ook bij ze uithuilen. Bij allebei.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Ben jij ook hevig teleurgesteld in een vriendin? Praat dan mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!