×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

RTL-nieuwspresentator Meike de Jong houdt van goede gesprekken

RTL-nieuwspresentator Meike de Jong houdt van goede gesprekken
24.11.2015 -

Hoera voor de herfst. We maken het weer gezellig binnen. En daarom kruipen we deze week op de bank met Meike de Jong (36), presentator van RTL Nieuws. “Op zaterdag lees ik op de bank mijn krantjes. Lekker, met een dubbele espresso erbij.”


Meike is helemaal blij als ze de Vriendin-studio binnenloopt. Want ze is niet alleen net terug van vakantie, ze is ook pas verhuisd. Samen met haar vriend Jordy (27) is ze de dag voor het interview in een ruimer huis met tuin getrokken.

Gefeliciteerd met je nieuwe huis.
“Dank je, we hebben er vannacht voor het eerst geslapen. Het is nog niet helemaal af, we moeten nog wat klussen doen, maar we zijn hartstikke happy. Hiervoor woonden we in een appartement, dus het is heerlijk om wat meer ruimte te hebben. Vanmiddag wordt onze nieuwe bank bezorgd. Hij lijkt erg op deze bank. Grappig!”

En, zin in je nieuwe bank?
“Ja, heel erg. Ik vind het heerlijk om thuis op de bank te zitten. Ik werk er ook veel op, met mijn laptop of iPad erbij. Behalve als nieuws- presentator bij RTL werk ik ook als dagvoorzitter op congressen. Dat bereid ik dan voor op de bank, door me in te lezen. Het is heel divers: de ene keer zit ik een debat voor over ondernemen in de regio Eindhoven, de andere keer gaat het over de zorg of zit er een groep Chinese investeerders in de zaal.”

Werken is hopelijk niet het enige wat je op de bank doet?
“Nee hoor, op zaterdag lees ik er na het sporten ook lekker mijn krantjes, De Volkskrant en Het Financieele Dagblad, met een dubbele espresso erbij. Kranten lezen hoort weliswaar bij mijn werk, maar het is ook een relaxmoment.”

Welke tv-programma’s kijk je?
“Het nieuws van half acht op RTL en het NOS Journaal van acht uur zien Jordy en ik meestal samen live. En als ik overdag thuis ben, kijk ik naar RTL Z. Het nieuws is mijn vak, dus dat houd ik goed bij. Andere leuke programma’s zie ik ook wel, maar bijna altijd later.

Wil jij deze mooie bank winnen? Houd Vriendin.nl dan morgen goed in de gaten!

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |