Recept voor visschotel

Recept voor visschotel

Deze visschotel is handig als je veel eters hebt en is makkelijk te bereiden!

Visschotel voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets (diepvries)
  • 1 bakje roze garnalen
  • 2 winterpenen
  • 3 grote uien
  • 5 grote tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 3/4 bakje Philadelphia bieslook light
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1 visbouillontablet
  • peper, zout
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie

Ook lekker: Recept voor geratineerde vis met groenten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met een dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes.
  3. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel.
  4.  Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren.
  5. Schep uit de pan in een ovenschaal.
  6. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
  7. Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel.
  8. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia.
  9. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel.
  10. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.

Tip: Lekker met een gepofte aardappel, witte rijst of pasta, en een simpele groene salade.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor meer recepten.