Wonen

5 tips om de slaapkamer zomerklaar te maken

Deze week schijnt de zon volop! Zomerse nachten zijn vaak warm en benauwd, waardoor je urenlang ligt te woelen. Daarom geven wij 5 tips om de slaapkamer lekker luchtig te houden. Plus de mooiste zomerse dekbedovertrekken.

1. Tot ziens winterdekbed
Kies voor een dekbed met warmte- en vochtregulerende materialen als bamboe, tencel of moerbeizijde. Ook katoen houdt je koeler dan polyester.  

2. Decoratie
Breng buiten naar binnen door mooie planten of bloemen in een vaas te zetten. Kies voor de trendkleur groen. Als je kiest voor een bamboepalm, goudpalm of stokpalm: zuiver je ook nog eens de lucht. 

3. Accessoires
Haal de zon in huis met leuke accessoires. Leuke kussens in zandkleuren op de bank, gecombineerd met sierkussens in verschillende kleuren. Dit zorgt voor een frisse en luchtige uitstraling. 

4. Regelmatig luchten
Hygiëne is van groot belang tijdens deze warme zomermaanden. Lucht daarom regelmatig je beddengoed zodat het fris blijft. Ook wordt aangeraden elke dag minstens een kwartier lang een raam open te zetten. 

5. Zomerse dekbedovertreksets
Een dekbed met een zomers dessins en wit als basiskleur, geven de slaapkamer een zonnige uitstraling. De trends voor deze zomer zijn groen, geel, blauw en pasteltinten als roze en mintgroen. Wij zochten vijf leuke dekbedovertrekken voor je uit:
 

Foto: Vandyckshop.nl (dekbedovertrek Sea Feathers)

Reageer op dit artikel

Instagram