×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De 7 Year Itch

De 7 Year Itch
10.12.2014 -

Na 7 jaar een relatie te hebben moet je er aan geloven: de welbekende 7 year itch. De liefde wordt minder en de kans is groter dat jij en je partner uit elkaar gaan. Maar klopt dit eigenlijk wel?


Uit onderzoek blijkt dat we helemaal niet ‘bang’ hoeven te zijn voor de 7 year itch. We moeten ons meer zorgen gaan maken als het jubileum van onze relatie de 10 bereikt.

Voor het onderzoek werden 2000 vrouwen ondervraagd. Uit de resultaten bleek dat tweederde van de huwelijken heel gelukkig beginnen, maar dat het geluk daarna daalt. De deelneemsters gaven toe dat ze na 10 jaar het ongelukkigst waren in hun relatie. Op dit punt zijn vrouwen het drukst met hun werk, het huishouden en de kinderen.

Gelukkig is het negatieve gevoel dat vrouwen hebben meestal van korte duur. 5 jaar na de ‘itch’ kibbelen vrouwen zelfs minder met hun man, zo blijkt uit het onderoek. Vrouwen die meer dan 30 jaar samen blijven met hun man, merken dat het geluksgevoel verder stijgt. Stellen komen dus uiteindelijk op een punt dat ze niet zoveel ruzie als eerst maken. Dit is volgens de onderzoekers te danken aan het feit dat de kinderen op dat moment financieel onafhankelijk zijn. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Heb/had jij last van de 7 year itch?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 dec '14 18:38

  Reactie: Nee, geen last van gehad
  Nee daar hebben wij geen last van gehad want wij zijn in 2015 zelfs 50 jaar getrouwd . Van kibbelen daar groei je in je relatie naar elkaar toe dat hoort er gewoon bij .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 dec '14 21:17

  Reactie: Nee, geen last van gehad
  Geen last van gehad, want vandaag zijn wij 44 jaar getrouwd, goed communiceren en elkaar vertrouwen, dan kom je een heel eind, en natuurlijk veel geven en nemen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bwijnia1 wo 10 dec '14 21:19

  Reactie: Nee, geen last van gehad
  hoort bij de vorige nog even met poppetje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  eddie do 11 dec '14 13:45

  Reactie: Nee, geen last van gehad
  last van heel andere kriebels
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  findafriend zo 14 dec '14 15:00

  Reactie: Nee, we hebben ons 7e jubileum nog niet gehaald
  Maar we gaan er voor...
  Reageer!