×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Afvallen: toch niet zo’n goed voornemen?

Afvallen: toch niet zo’n goed voornemen?
05.01.2014 -

Heb jij afvallen als goed voornemen? Pas dan een beetje op, want het schijnt niet zo goed te zijn voor je relatie…


Als een partner veel afvalt, kan dat de relatie in negatieve zin beïnvloeden. Dat is althans gebleken uit een onderzoek van North Carolina State University.

Een wetenschapper bestudeerde 21 stellen van gemiddeld 38 jaar. Van deze stellen was een van de partners in de afgelopen 2 jaar gemiddeld 27 kilo afgevallen. De onderzoeker liet deze koppeltjes hierover vragenlijsten invullen, het resultaat is verrassend.

Want wat blijkt: iemand die bezig is met afvallen, wordt als irritant gezien door zijn of haar vriend of vriendin. De reden? De ‘afvaller’ gedraagt zich ineens (te) gezond en verwacht van zijn of haar partner dat die ook mee doet. Ook vinden sommige ‘afvallers’ dat ze te weinig steun krijgen, wat niet ten goede komt aan hun relatie. Ai! Pas dus maar een beetje op als je ook wat kilootjes kwijt wilt…

Plaats een reactie

Heb jij afvallen als goed voornemen?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  eline77 zo 5 jan '14 14:13

  Reactie: Anders, namelijk...
  ja ik ga wel afvallen maar niet als goed voornemen, het valt alleen nu samen. en ach me relatie, die heb ik niet lol ben alleen met 5 kids, dus dan kan geen nadeel hebben. op naar de 25 kilo eraf!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 5 jan '14 15:01

  Reactie: Nee, ik doe niet aan goede voornemens
  goede voornemens zijn gedoemd tot mislukken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rijojo zo 5 jan '14 19:27

  Reactie: Nee, ik hoef niet af te vallen
  Ik blijf altijd op mijn gewicht ,sinds mijn huwelijk mssn 2 kilo meer en dat dus al 48 jaar .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 6 jan '14 17:01

  Reactie: Ja, zeker weten!
  O ja. De nodige kilo's moeten er dit jaar echt af.
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |