×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Goede voornemens

Goede voornemens
23.12.2013 -

Nog heel even en dan… gaan we 2014 in! Hét moment om aan goede voornemens te beginnen, en die vol te houden. Of toch niet?


Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat twee derde van de Nederlanders goede voornemens heeft, maar slechts een derde houdt deze vol. Het meest populaire voornemen? Dat is – heel cliché – meer sporten. 64% van de Nederlanders is dat van plan. Slechts de helft houdt dit voornemen vol.

 

 

 

Oudere Nederlanders blijken realistischer te zijn in hun voornemens dan jongeren. Bijna 30% van de 60-plussers houdt ze vol, dat is bij jongeren slechts 14%.

De voornaamste reden voor het niet volhouden van voornemens is dat er vaak niet snel genoeg resultaat gezien wordt. Bij 28% is dat zo. 23% heeft er simpelweg geen zin in en de andere 28% begint er niet eens meer aan.

Wel denkt de helft van de ondervraagden dat een coach of buddy zou helpen bij het volhouden van goede voornemens. Een coach zou ze namelijk steunen en motiveren, waardoor ze denken hun voornemens langer te kunnen volhouden.

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Wat is jouw goede voornemen?

  •  
  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 dec '13 00:32

  Reactie: Dat is...
  ik ben John Maessen ben 50 jaar ben op zoek naar een leuke spontane eerlijke vrouw ook rond de 50 jaar mail even terug op jwmmaessen@hotmail.nl hartelijk dank dames
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 dec '13 09:17

  Reactie: Daar doe ik niet (meer) aan
  we zien wel wat er komt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 24 dec '13 11:17

  Reactie: Dat is...
  ...er voor te zorgen dat de mensen van wie ik hou niets te kort komen in 2014
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 di 24 dec '13 12:53

  Reactie: Anders, namelijk...
  Wil er gewoon een goed jaar van maken met mijn dochters als aanstaande alleenstaande moeder
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Stefanie_NL di 24 dec '13 15:21

  Reactie: Anders, namelijk...
  Minder druk maken om wat ANDEREN van je zouden KUNNEN denken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 24 dec '13 18:55

  Reactie: Daar doe ik niet (meer) aan
  Daar doe ik al heel lang niet meer aan, ik probeer er weer een heel mooi jaar van te maken en leuke dingen doen en heel veel Genieten.
  Reageer!

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |