×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eenzame shoppers

Eenzame shoppers
05.09.2013 -

Niets heerlijker dan vaak een middagje lekker shoppen met je vriendin of dochter. Of toch niet? Uit een onderzoek is namelijk gebleken je je alleen voelt als je veel winkelt.


Het onderzoek duurde 6 jaar en er deden 2,500 mensen aan mee. Daaruit bleek dat de relatie tussen shoppen en materialisme zou kunnen leiden tot een intens gevoel van eenzaamheid. Volgens de studie zijn er 3 soorten van materialisme:

 1. De ‘shopaholic’: iemand die vooral winkelt voor de sensatie van het kopen van nieuwe dingen en niet zozeer om een manier te vinden om met problemen om te gaan.
 2. De ‘succes-shopper’: dit zijn vrouwen die veel winkelen associëren met succesvol zijn.
 3. De ‘geluk-shopper’: deze dames voelen zich vooral blij en gelukkig door te winkelen en veel nieuwe dingen te kopen.

De laatste 2 type shoppers vallen in een vicieuze cirkel van winkelen en eenzaamheid, volgens het onderzoek. Deze eenzame shoppers winkelen vooral om de leegte op te vullen, maar voelen zich daarna juist meer geïsoleerd en alleen. Hierdoor gaan ze weer winkelen en zo is het cirkeltje weer rond.

Verrassend is dat de ‘shopaholic’ het minst snel in deze vicieuze cirkel zal vallen en juist minder een gevoel van eenzaamheid ervaart. Dat komt doordat deze shoppers bezittingen zijn gaan zien als een bouwsteen van geluk in het leven. Daardoor is het gevoel van eenzaamheid na verloop van tijd minder geworden en heeft dat plaatsgemaakt voor een gelukzalig gevoel. ‘Shopaholics’ winkelen vooral voor de beleving en het vinden van nieuwe items die ze geweldig vinden, in plaats van te shoppen om problemen te verwerken.

Plaats een reactie

Welk type shopper ben jij?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 5 sep '13 15:35

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ben een anti shopper,ga zelden shoppen voor kleding oid. Heb zo'n hekel aan dat gewinkel.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 5 sep '13 18:10

  Reactie: Anders, namelijk...
  Een gerichte shopper. Ik weet wat ik wil hebben, wat ik zoek en hoppa..klaar!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 16:00

  Reactie: De ‘succes-shopper’
  Alleen kopen waar je naar op zoek ben dan slaag je vaak beter als nutteloos iets kopen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog ma 9 sep '13 12:46

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ga shoppen omdat het moet en dan nog heb ik een schema zodat ik zo snel mogelijk klaar kan zijn. Ik voel me zowiezo al niet op mijn gemak in die trendie kleding winkels
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marja.vermeulen.9 di 10 sep '13 14:51

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ben een verslaafde online shopster. Voornamelijk kleding.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 sep '13 18:25

  Reactie: De 'shopaholic'
  Het is voor mij vooral ontspanning
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 sep '13 18:25

  Reactie: De 'shopaholic'
  Het is voor mij vooral ontspanning
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |