×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eenzame shoppers

Eenzame shoppers
05.09.2013 -

Niets heerlijker dan vaak een middagje lekker shoppen met je vriendin of dochter. Of toch niet? Uit een onderzoek is namelijk gebleken je je alleen voelt als je veel winkelt.


Het onderzoek duurde 6 jaar en er deden 2,500 mensen aan mee. Daaruit bleek dat de relatie tussen shoppen en materialisme zou kunnen leiden tot een intens gevoel van eenzaamheid. Volgens de studie zijn er 3 soorten van materialisme:

 1. De ‘shopaholic’: iemand die vooral winkelt voor de sensatie van het kopen van nieuwe dingen en niet zozeer om een manier te vinden om met problemen om te gaan.
 2. De ‘succes-shopper’: dit zijn vrouwen die veel winkelen associëren met succesvol zijn.
 3. De ‘geluk-shopper’: deze dames voelen zich vooral blij en gelukkig door te winkelen en veel nieuwe dingen te kopen.

De laatste 2 type shoppers vallen in een vicieuze cirkel van winkelen en eenzaamheid, volgens het onderzoek. Deze eenzame shoppers winkelen vooral om de leegte op te vullen, maar voelen zich daarna juist meer geïsoleerd en alleen. Hierdoor gaan ze weer winkelen en zo is het cirkeltje weer rond.

Verrassend is dat de ‘shopaholic’ het minst snel in deze vicieuze cirkel zal vallen en juist minder een gevoel van eenzaamheid ervaart. Dat komt doordat deze shoppers bezittingen zijn gaan zien als een bouwsteen van geluk in het leven. Daardoor is het gevoel van eenzaamheid na verloop van tijd minder geworden en heeft dat plaatsgemaakt voor een gelukzalig gevoel. ‘Shopaholics’ winkelen vooral voor de beleving en het vinden van nieuwe items die ze geweldig vinden, in plaats van te shoppen om problemen te verwerken.

Plaats een reactie

Welk type shopper ben jij?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 5 sep '13 15:35

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ben een anti shopper,ga zelden shoppen voor kleding oid. Heb zo'n hekel aan dat gewinkel.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 5 sep '13 18:10

  Reactie: Anders, namelijk...
  Een gerichte shopper. Ik weet wat ik wil hebben, wat ik zoek en hoppa..klaar!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 16:00

  Reactie: De ‘succes-shopper’
  Alleen kopen waar je naar op zoek ben dan slaag je vaak beter als nutteloos iets kopen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog ma 9 sep '13 12:46

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ga shoppen omdat het moet en dan nog heb ik een schema zodat ik zo snel mogelijk klaar kan zijn. Ik voel me zowiezo al niet op mijn gemak in die trendie kleding winkels
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marja.vermeulen.9 di 10 sep '13 14:51

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik ben een verslaafde online shopster. Voornamelijk kleding.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 sep '13 18:25

  Reactie: De 'shopaholic'
  Het is voor mij vooral ontspanning
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 sep '13 18:25

  Reactie: De 'shopaholic'
  Het is voor mij vooral ontspanning
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |